Klasické vianočné trhy nebudú, ale atmosféru si užijeme

Vianočné trhy tak, ako sme ich po minulé roky poznali, tento rok nebudú. Čo však nebude chýbať ani túto zimu, a to napriek nepriaznivej epidemiologickej situácii, je vianočná atmosféra a akýsi duch Vianoc. Rovnako sa môžeme tešiť na vôňu ihličia, punču a lokší.

(Autor: am)

Ak ste sa v uplynulých dňoch prechádzali po centre Piešťan, iste ste si všimli, že na Námestí slobody vyrastajú obľúbené stánky známe z minuloročných vianočných trhov. Jeden tradičný je postavený aj pri veľkom vianočnom stromčeku.

Tento rok to síce nebudú vianočné trhy, na aké sme boli zvyknutí, ale naladiť sa na blížiace sviatky môcť budeme. I keď to bude trochu iné. „Chystáme vianočnú výzdobu a chceme sa zamerať na dekorácie. K tomu staviame dva-tri stánky, keďže ambulantný ani okienkový predaj nie je zakázaný,“ uviedol Ján Románek, ktorý každoročne vianočné trhy v meste organizuje. Stánky by mohli otvoriť pravdepodobne tento piatok, no bližšie informácie budú známe v priebehu týždňa.

Program túto zimu nebude, preto nestavajú pódium a neprekrývajú ani fontánu. „Nebudeme robiť žiadne kultúrne podujatia, na ktoré by sme ľudí organizovane lákali na určitý čas alebo určité miesto,“ priblížil Románek. Naopak, zamerajú sa viac práve na výzdobu a spolupracovať budú aj so Službami mesta Piešťany. „Ide o to, aby to vyzeralo vianočne a ľudia, najmä deti, mali radosť,“ doplnil.

Informácie týkajúce sa výzdoby nám potvrdil Stanislav Verchola zo služieb mesta, ktorý prezradil, že na Námestie slobody by sa tento rok malo presunúť koleso, v ktorom sa po minulé roky fotografovali ľudia na Winterovej ulici, a pribudnúť by mal aj veniec. Ján Románek dodal, že by radi vytvorili aj akúsi kúzelnú zónu pre deti a postaviť by mali i nové foto atrakcie.

Otázny je zatiaľ aj príchod Mikuláša. Jednou z predstáv je, že by dorazil s negatívnym PCR-testom, a deti by mohli napríklad postupne prichádzať na určitú „objednanú“ hodinu a potešiť sa aspoň takýmto spôsobom. Zatiaľ je však všetko vo fáze plánov, keďže nikto nevie, čo bude napokon možné zrealizovať. Ovplyvniť plány totiž môžu epidemiologické opatrenia. Doposiaľ nie je jasné, či zostanú v dnešnej podobe alebo sa v blízkej dobe zmenia. Všetky aktivity, ako predaj jedla, nápojov, respektíve čokoľvek iné, budú striktne v medziach toho, čo bude hygienikmi povolené. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián