Flautiadu si v Dome umenia vypočujete už zajtra

Po tom, čo boli epidemiologické opatrenia týkajúce sa koronavírusu zmiernené a vedenie štátu umožnilo realizovať kultúrne podujatia, návštevníkov privíta vo svojich priestoroch naživo počas koncertu aj Dom umenia Piešťany. Už v stredu 25. novembra o 19.00 h si môžete v Malej sále vychutnať Flautiadu, ktorá je súčasťou 65. music festivalu Piešťany.

archív DUP

Pre vážnu situáciu týkajúcu sa koronavírusu sa Flautiada neuskutočnila v pôvodnom termíne, ktorý mal byť začiatkom novembra. Opatrenia sú však zmiernené, a tak sa v náhradnom dátume stretnú na pódiu Domu umenia viacerí umelci. Cestovanie z Rakúska a Slovinska je však v tomto období spojené s viacerými obmedzeniami, a preto sa Dom umenia s občianskym združením Flautiada dohodol na náhradnom programe. V rámci neho vystúpia mladí študenti a účastníci medzinárodnej flautovej súťaže, avšak tentoraz z radov slovenských flautistov.

Vďaka uvoľneniu opatrení môžu divadlá zaplniť svoje hľadiská do 50 percent ich celkovej kapacity, čo znamená, že Malá sála v súčasnosti pojme 50 divákov.

Na pódiu sa predstavia traja flautisti – Stanislava Cvancigerová, Laura Nagyová a Krištof Ján Župník. Na koncerte ich uvedie organizátorka medzinárodnej flautovej súťaže Flautiada, a zároveň pedagogička, Ivica Gabrišová. Tá bude počas koncertu hrať niekoľko krátkych skladieb pre flautu a harfu ako entreé k jednotlivým sólistom, ktorí následne predstavia ďalšie diela. Pedagogičku bude na harfe sprevádzať Katarína Turnerová a s mladými flautistami zahrá na klavíri Petra Adamová.

Počas koncertu zaznejú diela od Bizeta, Prokofieva, Rossiniho a ďalších. Na záver zahrajú všetci spolu flautové kvarteto, konkrétne dve časti z cyklu Flauty na prázdninách, ktoré napísal Jacques Castérēde.

V rámci 65. music festivalu sa uskutočnilo hneď niekoľko koncertov, spomínať môžeme napríklad na Ódu na radosť či Slovenský triptych. Presunúť ešte museli Hot Jazz hudobníkov Bratislava Hot Serenaders, ktorý sa v novom termínu uskutoční 17.12. Nový termín našli aj Klarinetovému crossover, ktorý sa odohrá 15.12.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava