Ministerstvo vnútra obstaráva fotoďalekohľady pre dopravných policajtov

  • Spravodajstvo
  • 22. novembra 2020, 11:32
Fotoďalekohľad dokáže rozpoznať detail z vnútra vozidla na kilometrovú vzdialenosť. (Autor: polícia)

Ministerstvo vnútra vyhlásilo verejné obstarávanie na zabezpečenie fotoďalekohľadov pre dopravnú políciu. Ako sa ďalej uvádza v oznámení zverejnenom na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie, náklady na zabezpečenie zariadení rezort odhaduje na 2 847 878 eur bez DPH.

Ministerstvo má podľa vlastných slov záujem o „čo možno najkompaktnejšie zariadenie schopné vytvoriť fotografiu alebo obrazový záznam situácie preukazujúcej spáchanie priestupku účastníkmi cestnej premávky“. Zariadenia by tak podľa požiadaviek rezortu mali disponovať nastaviteľným pracovným rozsahom vzdialenosti a tiež automatickým režimom zaostrovania obrazu, vrátane automatického nastavenia parametrov snímania. Cieľom je získať čo najlepšiu kvalitu dôkazných záznamov.

Záujemcovia o dodanie 395 kusov ďalekohľadov môžu ministerstvu predkladať ponuky do 11. decembra. Kritériom vyhodnocovania ponúk má byť najvýhodnejšia cena.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav