V Trnavskom kraji sa testuje na COVID-19 v 21 obciach

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo
  • 21. novembra 2020, 10:26

Testovanie sa týka obcí, ktoré zaznamenali v prvom kole jedno a viac percent pozitívne testovaných.


ilustr. obrázok (Autor: vd)


V Trnavskom kraji prebieha v sobotu a v nedeľu ďalšie kolo antigénového testovania len v približne dvoch desiatkach obcí, ktoré mali v predchádzajúcom kole jedno a viac percent pozitívne testovaných. Niektorým z nich sa o zvýšený podiel pozitívnych testov v prvom kole „postarali“ ľudia, ktorí nemali v obci trvalý pobyt. Týkalo so to aj Špačiniec v okrese Trnava, kde zaznamenali v prvom kole 32 pozitívnych prípadov, čo bol podiel 1,31 percenta. Až polovica polovica pozitívnych sa prišla do Špačiniec otestovať z iných obcí.

Testovanie sa počas víkendu koná aj v obci Boleráz v okrese Trnava. V prvom kole, na prelome októbra a novembra, tu otestovali takmer 1 700 ľudí, pozitívny výsledok malo 17 z nich. Podiel pozitívnych testov tak dosiahol jedno percento. Starostovia už neorganizujú žiadne poradovníky podľa ulíc, ani podľa priezvisk obyvateľov. Ľuďom pripomínajú, že testovanie počas tohto víkendu nie je povinné a za neúčasť nehrozia žiadne obmedzenia.

„Testovanie je dobrovoľné a je na vašom zvážení, či sa ho zúčastníte a zistíte aktuálnu informáciu o svojom zdravotnom stave,“ informovala obyvateľov obce Križovany nad Dudváhom v okrese Trnava starostka Svetlana Královičová.

V Trnavskom kraji sa prvé kolo testovania na ochorenie COVID-19 konalo 31. októbra a 1. novembra vo všetkých obciach. Druhé kolo o týždeň neskôr bolo len v okresoch Skalica, Senica a Dunajská Streda. Tieto okresy mali v prvom kole testovania viac ako 0,7 percenta pozitívnych.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava