Foto: Pešiu zónu od štvrtka zdobí stromček z Koplotoviec

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a ich symbol, vianočný stromček už stojí na piešťanskej pešej zóny. Služby mesta Piešťany ho vo štvrtok 19. novembra priviezli až z Koplotoviec.

Smrek pichľavý osadili na pešiu zónu. Foto: am

Približne 15 metrov vysoký a 30 rokov starý smrek pichľavý viezli z 15-kilometrov vzdialenej obce v sprievode policajtov. Uzavrieť museli nachvíľu aj Krajinský most, pretože strom na šírku zaberal takmer celé dva jazdné pruhy. Piešťanom ho Koplotovčan Július Prokop venoval zo svojej záhrady.

Strom doviezli vo štvrtok dopoludnia do Piešťan pracovníci strediska verejnej zelene Služieb mesta Piešťany. Keď dorazil na pešiu zónu i žeriav, v jeho okolí sa zhromaždilo niekoľko pozorovateľov, ktorí si prípravu symbolu Vianoc nakrúcali i fotografovali.

Na stavbe stromu sa podieľalo viacero chlapov. Pracovníci služieb mesta najskôr zavesili strom na hák. „Potrebujeme žeriav, aby sme ho nadvihli, zospodu orezali kmeň, aby zapasoval do šachty, kde bude napevno zapustený asi v metri osemdesiat,“ uviedol vedúci strediska zelene Stanislav Verchola. V blízkej dobe budú osádzať ešte stromčeky na N. Teslu i Sídlisko A. Trajan.

Pozrite si fotogalériu:

Foto: S. Verchola

Foto: am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela