Nad podchodom odpadol kus betónu, prasklín je viac

Vo štvrtok 12. novembra sa obyvatelia prechádzajúci popod Krajinskou cestou nestačili čudovať. Na zem dopadol kus grafitmi pokresleného betónu, ktorý lemuje tamojší podchod, spájajúci Vážsku ulicu s parkoviskom na Nálepkovej ulici.

Priestor je ohradený páskami. Foto: am

Kus polámaného betónu dopadol na zem priamo uprostred podchodu, kadiaľ denne prechádzajú desiatky, ak nie stovky ľudí. Tí využívajú komunikáciu na cestu do obchodu, na tržnicu, či len jednoducho do mesta. Chodia tadiaľ malí i veľkí, hendikepovaní, rodičia s kočíkmi, cyklisti. Ak by úlomok dopadol komusi na hlavu, skončiť to mohlo tragicky.

Ľudia sa pri odpadnutom kuse betónu pristavovali, fotografovali si ho a prezerali si zvyšok zatiaľ pokope držiacej železobetónovej konštrukcie. Aj na ďalších častiach je vidno praskliny, ktoré napovedajú tomu, že odlomiť sa môžu i ďalšie časti. „Zachvílu to panne celé,“ skonštatoval náhodný okoloidúci írečitým domácim dialektom práve v čase, kedy sme sa pristavili pri stavbe. Dvaja cyklisti medzičasom nebezpečnú situáciu vyhodnotili príliš neskoro a prefrčali priamo cez odpadnuté betónové kusy, takže na svojom dopravnom prostriedku ledva-ledva udržali stabilitu.

Hneď ráno sme oslovili Správu a údržbu ciest Trnavského samosprávneho kraja, ktorá spravuje Krajinskú cestu a zaujímali sme sa o riešenie problému. Mesto Piešťany sa totiž v tejto lokalite stará len o chodník, ktorý vedie popod podchod, zametá ho a ďalej udržiava.

Pracovníci krajskej správy a údržby podľa informácií bezodkladne ohradili priestor páskou, aby nedošlo k ohrozeniu okoloidúcich. „V dôsledku presakujúcej vody nastala degradácia betónu na okraji mosta na ceste II/499 a došlo aj k odpadnutiu jednej jeho časti. V priebehu budúceho týždňa budú na mieste nainštalované drevené provizória,“ informovali o aktuálnom stave.

Celkový rozsah následnej opravy, ako aj náklady a trvanie, však budú známe až po zhodnotení celého rozsahu poškodenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava