Testovanie v Národnom ústave reumatických chorôb len v pracovné dni

  • Piešťanský týždeň / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 14. novembra 2020, 08:35

Bezplatné testovanie na ochorenie Coivd-19 antigénovým testom môžu záujemcovia absolvovať na odbernom mieste pri Národnom ústave reumatických chorôb na Nábreží I. Krasku v Piešťanoch. Otvorené je zatiaľ počas pracovných dní od pondelka 9. novembra od desiatej do trinástej hodiny až do odvolania. Prednostne budú vybavení pacienti, ktorí prichádzajú na hospitalizáciu do NÚRCH-u.


Tento testovací tím je k dispozícii cez pracovné dni, 17. novembra a tiež cez víkend sa netestuje. (Autor: NURCH)

Vonkajšie odberné miesto pred Národným ústavom reumatických chorôb na piešťanskom nábreží Váhu funguje od pondelka 9. novembra, zatiaľ počas pracovných dní od 10-tej do 13-tej hodiny.

Takže testovať sa cez víkend alebo vo sviatok – ten najbližší je v utorok 17. novembra nebude možné.

 Záujemcovia o test čakajú na chodníku pred budovou. Zaregistrujú sa pri okienku v označenom mobilnom kontajneri, a potom sa presunú k odberovému tímu. Z druhej strany kontajnera sa nachádza i výdajné miesto certifikátov s oddelenou plochou pre otestovaných.

Pacienti, ktorí budú prijatí na hospitalizáciu do Národného ústavu reumatických chorôb, sa môžu prihlásiť priamo v okienku na registráciu a nečakať v rade. Ak majú negatívny výsledok z predchádzajúceho celoplošného testovania alebo PCR testu, nemusia túto procedúru opätovne absolvovať.

Odber i testovanie vykonáva deväťčlenný tím zdravotníkov a administratívnych pracovníkov z NÚRCH-u. V prvý deň otvorenia otestovali dve stovky záujemcov, z ktorých boli pozitívni traja.Počas druhého dňa prišlo viac ako dvestodvadsať ľudí, s pozitívnym výsledkom odchádzali siedmi.

Zdravotníci žiadajú všetkých, ktorí prichádzajú na testovanie, aby dodržiavali potrebné rozostupy a akceptovali pokyny realizačného tímu a zbytočne sa nevystavovali ohrozeniu zdravia.

Výsledky testovania

V pondelok 9. novembra tu otestovali 203 ľudí (3 poztívni), v utorok 224 ľudí (7 pozitívnych), v stredu 197 (4 pozitívni), vo štvrtok 138 (1 pozitívny) a v piatok 13. novembra otestovali spolu 163 ľudí (4 pozitívni).

(ts)/(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel