Antigénové testovacie miesto v Národnom ústave reumatických chorôb otvorené až do odvolania

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 11. novembra 2020, 13:37

Bezplatné testovanie na ochorenie Coivd-19 antigénovým testom môžu záujemcovia absolvovať na odbernom mieste pri Národnom ústave reumatických chorôb na Nábreží I. Krasku 4 v Piešťanoch. Otvorené je zatiaľ počas pracovných dní od pondelka 9. novembra od 10,00 do 13,00 hod. až do odvolania. Prednostne budúvybavení pacienti, ktorí prichádzajú na hospitalizáciu do NÚRCH-u.

Vonkajšie odberné miesto pred Národným ústavom reumatických chorôb na piešťanskom nábreží Váhu funguje od pondelka 9. novembra, zatiaľ počas pracovných dní od 10-tej do 13-tej hodiny. Záujemcovia o test čakajú na chodníku pred budovou. Zaregistrujú sa pri okienku v označenom mobilnom kontajneri, a potom sa presunú k odberovému tímu. Z druhej strany kontajnera sa nachádza i výdajné miesto certifikátov s oddelenou plochou pre otestovaných.

Pacienti, ktorí budú prijatí na hospitalizáciu do Národného ústavu reumatických chorôb, sa môžu prihlásiť priamo v okienku na registráciu a nečakať v rade. Ak majú negatívny výsledok z predchádzajúceho celoplošného testovania alebo PCR testu, nemusia túto procedúru opätovne absolvovať.

Odber i testovanie vykonáva deväťčlenný tím zdravotníkov a administratívnych pracovníkov z NÚRCHu. V prvý deň otvorenia otestovali dve stovky záujemcov, z ktorých boli pozitívnitraja.Počas druhého dňa prišlo viac ako dvestodvadsať ľudí, s pozitívnym výsledkom odchádzali siedmi.

Zdravotníci žiadajú všetkých, ktorí prichádzajú na testovanie, aby dodržiavali potrebné rozostupy a akceptovali pokyny realizačného tímu a zbytočne sa nevystavovali ohrozeniu zdravia.

V prípade nových informácií budeme túto správu priebežne aktualizovať.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava