Aktuálny núdzový stav bude predĺžený do konca roka

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo
  • 11. novembra 2020, 12:31

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) ozrejmila, že vláda v tejto súvislosti pripravuje zmenu ústavného zákona.



Ilustračné foto (Autor: vd)

Aktuálny núdzový stav bude na Slovensku predĺžený o ďalších 45 dní, bude teda platiť do konca tohto roka. Po dnešnom rokovaní vlády to povedala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Zároveň ozrejmila, že vláda v tejto súvislosti pripravuje zmenu ústavného zákona. Bod týkajúci sa zákazu vychádzania bol podľa ministerky zo schváleného uznesenia vlády vypustený.

„Ministerstvo spravodlivosti SR sa bude podieľať na príprave riešenia, ktoré dá odpovede na prípadné ďalšie opatrenia, ktoré by mali nadväzovať po tom, čo skončí núdzový stav,“ vysvetlila Kolíková s tým, že nová úprava by mala priniesť nové možnosti pre vládu SR. Ako dodala, v súčasnosti sa javí, že právne možnosti súčasného zákona sú takmer vyčerpané.

Ministerka vysvetlila, že existuje viacero možností, ako by mohla nová úprava fungovať. Je podľa nej je na mieste rozprávať sa o tom, aby v nej bol zakomponovaný prezident SR či Národná rada SR. „V niečom je tá úvaha o poistke legitímna, ale na druhej strane je pravda, že vláda tie opatrenia musí prijať a v nejakom čase ich musí začať realizovať. Treba priniesť riešenie, ktoré je reálne a dá sa uplatniť,“ podotkla Kolíková. V prípade, ak by v úprave nebol zahrnutý prezident alebo parlament, tak by podľa ministerky mali byť poistkou jasné kritéria úpravy.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín