Kraj chystá prepojenie Piešťan s Vážskou cyklomagistrálou

Úsek medzi Piešťanmi a Hornou Stredou bude podľa krajskej poslankyne Lucie Drábikovej prvým úsekom Vážskej cyklomagistrály na území Trnavského samosprávneho kraja.

(Autor: archív TSK)

Trnavský samosprávny kraj chystá predloženie žiadostí o nenávratné finančné prostriedky z eurofondov na štyri úseky Vážskej cyklomagistrály na svojom území. Zastupiteľstvo kraja by ich malo schvaľovať na svojom decembrovom rokovaní. Prvým, na ktorý bude žiadať peniaze, bude podľa krajskej poslankyne a poslankyne Národnej rady SR Lucie Drábikovej úsek medzi Piešťanmi a Hornou Stredou na území Trenčianskeho samosprávneho kraja.

„Aktuálne sa dokončujú úpravy v projektovej dokumentácii a rieši nájomná zmluva so Slovenským vodohospodárskym podnikom. Predpokladané náklady na realizáciu sú rádovo pol milióna eur,“ informovala Drábiková. Úsek medzi Piešťanmi a cyklomagistrálou v Trenčianskom samosprávnom kraji s dĺžkou asi 3,6 kilometra by podľa nej mohol byť hotový už v budúcom roku. Cyklisti sa potom budú môcť napojiť na existujúcu cyklomagistrálu, ktorá je zatiaľ hotová z Hornej Stredy do Nového Mesta nad Váhom, na jar už povedie až do Trenčína.

V Trenčianskom kraji má mať po dobudovaní cyklotrasa popri Váhu dĺžku 100 kilometrov. Trnavský župan Jozef Viskupič už v minulosti avizoval záujem o budovanie Vážskej cyklomagistrály aj na území Trnavského samosprávneho kraja. V budúcnosti by cyklomagistrála mala umožniť cyklistom dostať sa od Komárna, až po Strečno.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel