Vrbovskú školu vyzdobili strašidelné tekvice

Už-už by sa zdalo, že tento rok nič nebude ako predtým, a tak, ako sme len s letmým povšimnutím prešli veľkonočné sviatky, prejdeme aj jesenné. Deti z vrbovskej I. základnej školy však na Halloween nezabudli a vyrezali krásne, mnohokrát však i poriadne strašidelné tekvice.

Školáci vyrobili rôzne tekvice, ktoré vyčaria úsmev na tvári (Autor: Martina Macháčová)

Kým za bežných okolností by sme koncom októbra mali v Piešťanskom týždni prehliadku tekvíc najrôznejších tvarov a veľkostí, ktoré deti zvyknú vyrábať na rôznych akciách, krúžkoch či karnevaloch, tento rok je to skôr rarita. O to výnimočnejšie je preto vidieť výzdobu, akú vytvorili žiaci I. základnej školy na Školskej ulici vo Vrbovom, ktorí pred vchodom do školy vystavili svoje fascinujúce výtvory. Vyrobili smejúce sa tekvice, strašidelné, oranžové, zelené, červené, dokonca jedna sa podobná na hlavnú tému dnešných dní – koronavírus.

Niektorým tekvičkám pribudli vlasy, niektorým zasa netopiere či „hurvínkovské“ oči, ba dokonca kolesá. Jedna z tekvíc sa premenila na krvilačnú príšeru, ktorej v „papuli“ zostala len topánka po nešťastnej obeti.

Halloween sa oslavuje 31. októbra a ide o pomenovanie pre predvečer sviatku, ktorý oslavovalo keltské obyvateľstvo Britských ostrovov. Významným sviatkom zostal aj po prieniku kresťanstva na toto územie. Duchovenstvo malo záujem, aby sa pôvodne pohanský sviatok, kde sa slávili rôzne sily, ktoré mali počas tohto sviatku možnosť pôsobiť vo svete ľudí, zmenil na oslavu Sviatku všetkých svätých – kde by sa oslavovali všetci známi aj neznámi svätci kresťanskej cirkvi. Do Spojených štátov Halloween priniesli írski a škótski prisťahovalci. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav