V druhom kole testovania budú odberné miesta otvorené kratšie

Certifikát z plošného testovania je po víkende potrebné nosiť so sebou aj v okresoch, kde sa neuskutoční druhé kolo. Alternatívou je negatívny výsledok PCR testu na nový koronavírus. V opačnom prípade neplatí daná výnimka zo zákazu vychádzania. „Starý test“ vám však po víkende v testovaných okresoch nebude platiť. Pozor aj na zmenu doby testovania.

(Autor: Rudolf Sivý)

Obyvatelia tzv. zelených okresov, kde bolo po prvom kole menej ako 0,7 percenta ľudí pozitívne testovaných, by mali mať certifikát vydaný od 29. októbra do 1. novembra.

V prípade návštevy červeného okresu treba mať po víkende certifikát z druhého kola testovania s dátumom od 6. do 8. novembra (týka sa aj PCR testu). Ak teda obyvateľ zeleného okresu plánuje navštíviť budúci týždeň červený región, mal by sa dať cez víkend otestovať v červenom okrese počas druhého kola testovania (7. a 8. 11.).

Ministerstvo obrany tiež avizovalo, že v závislosti od požiadaviek samospráv by mohli odberné miesta vzniknúť aj v okresoch, ktoré hraničia s červenými. V okrese Piešťany však takéto odberné miesto zatiaľ nie je zriadené.

Presný počet odberových miest je uverejnený na stránke www.somzodpovedny.sk, kde je aj sekcia odberných miest najbližších pre piešťanský región https://www.somzodpovedny.sk/odberne-miesta-zapadne-slovensko/  

Ozbrojené sily však plánujú testovať na rovnakých odberových miestach, ako v rámci celoplošného testovania. Totožné by mali byť aj odberové tímy.

Pre verejnosť budú odberové miesta prístupné od 08.00 h do 20.00 h. V tejto súvislosti rezort obrany obyvateľom výrazne neodporúča čakať v sobotu ráno pred testovaním v radoch, ale prísť na testovanie cez deň podľa aktuálnej situácie na jednotlivých odberových miestach. Zároveň prosí o trpezlivosť a ústretovosť.

V súvislosti s testovaním ministerstvo obrany dôrazne vyzýva obyvateľov, aby si na vystavené certifikáty dávali pozor, nakoľko v prípade ich straty alebo znehodnotenia im nebudú môcť byť vystavené nové. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj