Vodič pracovného stroja v Považanoch nafúkal cez jedno promile alkoholu. Hrozí mu až päť rokov väzenia

Policajti vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky 7 dní v týždni a 24 hodín denne. Aj napriek tomu denne zisťujú, že sa stále nájdu nezodpovední vodiči, ktorí jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujú nielen seba, ale najmä ostatných účastníkov cestnej premávky.

Vodič pracovného stroja nafúkal 0,61 mg/l, čo predstavuje 1,27 promile alkoholu. (Autor: FB polícia)

Policajti Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol Krajského dopravného inšpektorátu z Trenčína 3. novembra o 9.30 hodine zastavili na ceste v obci Považany pracovný samohybný stroj s prevádzkovou hmotnosťou 5130 kg. Policajti vodiča vyzvali k predloženiu dokladov a k podrobeniu dychovej skúške.

Vodič pracovného stroja nafúkal 0,61 mg/l, čo predstavuje 1,27 promile alkoholu. Policajti následne zistili, že vodič bol v posledných 24 mesiacoch za obdobný čin odsúdený. Očividne sa však nepoučil a jazdil pod vplyvom alkoholu opäť. Vodiča následne policajti v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení umiestnili do cely.

52-ročného vodiča vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom obvinil z prečinu „Ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky“. V tomto prípade však vodičovi hrozí vyšší trest odňatia slobody.

Ustanovenie trestného zákona totiž hovorí jasne „Odňatím slobody na dva až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak vykonáva v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky, konanie, pri ktorom by mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí, alebo spôsobiť značnú škodu na majetku, pri výkone zamestnania alebo inej činnosti, pri ktorých je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný“.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava