Zberný dvor je opäť otvorený a stále zadarmo

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 3. novembra 2020, 08:00

Ak máte trvalý pobyt v meste Piešťany, vyhadzovanie nepotrebných vecí na zberný dvor je pre vás bezplatné. Znamená to, že za žiadnu prinesenú skriňu, komodu, posteľ, toaletu ani za vrecia vytriedeného odpadu platiť nebudete.

Na Lipovej ulici ktosi vysťahoval matrac i gauč. (Autor: supa)

Rovnako treba dbať aj na to, aby sme do kontajnerov na separovaný odpad hádzali len to, čo tam skutočne patrí. Ak totiž viacerí obyvatelia poctivo separujú, vyhadzujú do plastov každý jeden téglik od jogurtu a potom sa nájde ktosi, kto tam vyhodí papier alebo elektrické zariadenie, ako na Vážskej ulici, snaha ostatných obyvateľov je zničená. Nie, smetiari nezbierajú všetok separovaný odpad súčasne. Každý druh má svoju cieľovú destináciu v inej spoločnosti, ktorá ho bude spracovávať – recyklovať. A ak sa v kontajneri nachádza veľké množstvo iného odpadu ako ten, na ktorý je nádoba určená, je zber znehodnotený.

Pneumatiky sú jediný produkt, ktorý v zbernom stredisku nemôžete vyhodiť. Povinnosťou konečného používateľa pneumatík je preto odovzdať použité pneumatiky ich distribútorom. Odpadové pneumatiky je možné odovzdať bezplatne v pneuservise, autoservise, v predajni pneumatík, ktoré sú označené ako „Miesto spätného odberu pneumatík“.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava