Máme to za sebou a ani to nebolelo

Samotný akt antigénového testu výterom z nosa síce nebol najpríjemnejší, no z nikoho neubudlo a verím, že všetci to zvládli bez ujmy na zdraví.


Tomáš Horký (Autor: red)

Veľmi milo som bol prekvapený účasťou, väčšina ľudí to vzala ozaj zodpovedne a na celoplošné testovanie sa dostavili. Niekto môže namietať, že to bolo zbytočné, ja si to nemyslím. Každá odhalená infekčná osoba týmto testom môže len dopomôcť k spomaleniu šírenia tejto neplechy, ktorá nás tu už viac než polroka sužuje.

Taktiež skladám poklonu všetkým zdravotníkom, príslušníkom ozbrojených síl, dobrovoľníkom i všetkým, ktorí sa o zdarný a za mňa hladký priebeh akcie pričinili.

Vzhľadom na to, že na zorganizovanie tejto akcie boli dva týždne, myslím si, že bola pripravená nad očakávanie. V sobotu sa na niektorých miestach pre prvotný nápor síce dlhšie čakalo, ale nedeľa už bola v pokoji. Nikdy nie je všetko úplne dokonalé, ale myslím si, že sa to zvládlo!

Vždy sa nájdu hejteri, pochybovači, hoaxeri a konšpirátori, ktorí budú hľadať len to negatívne a všetko budú spochybňovať. Ale nemôžeme byť všetci na rovnakej IQ vlne.

Ja som už bol testovaný štyrikrát a počas nasledujúcich dvoch týždňov budem z povinností v klubovom či reprezentačnom basketbale testovaný ešte štyrikrát. Tiež mi to je nepríjemné, ale test podstúpim. Ak má pomôcť ochrániť ľudí v mojom okolí, nemám s tým najmenší problém. Uvedomujem si nebezpečenstvo vírusu, mám vo svojom okolí osoby, ktoré mali ťažší či ľahší priebeh. Nikto nevie, ako to na ňom zareaguje.

Pevne verím, že táto celoslovenská akcia dopomôže k tomu, aby sme sa čím skôr začali vracať k normálnemu fungovaniu. Nikto z nás sa v tejto situácii necíti komfortne, ale musíme vydržať a spraviť všetko, nech je čím skôr lepšie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek