Hasiči bojovali s ohnivým kohútom v Kostoľanoch i v Borovciach

Ešte pred celoštátnym testovaním na prítomnosť COVID-19 sa v piatok 30. októbra na hasičskej stanici v Piešťanoch otestovali aj samotní príslušníci HaZZ. V ten istý deň vyrážali do Veľkých Kostolian, kde ich povolali, aby prekontrolovali termokamerou už uhasený požiar vchodových dverí a kanalizačného plastového potrubia v pivnici. Ten pred ich príchodom pohotovo zlikvidovali miestni dobrovoľní hasiči. Požiar vznikol neopatrnosťou majiteľky rodinného domu pri manipulácii s otvoreným ohňom.

V jednom z rodinných domov vo Veľkých Kostoľanoch horeli pivničné priestory. (Autor: DHZ Veľké Kostoľany)

V areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva v Borovciach horela opustená kúria. Požiar, ku ktorému došlo v sobotu 31. októbra po štvrtej ráno, uhasili piešťanskí a vrbovskí hasiči spoločne. Vo vnútri bolo plno dymu, nasadili pretlakovú ventiláciu, ukázalo sa, že horí skládka dreva a odpad v jednej z izieb kúrie, ktorej majiteľ nie je z Boroviec. Drevo rozobrali a oheň uhasili. Na miesto sa okrem polície a zisťovateľa požiarov dostavil i starosta, takže mal starosti okrem testovania aj s týmto. Bolo potrebné zistiť, či v budove nie je nejaký človek. Našťastie, nebol.

Potom, čo sa v nedeľu večer 1. novembra skončilo celoplošné testovanie, si hasiči opäť nasadili špeciálne obleky a vydezinfikovali odberové miestnosti. V tom čase sa ale jedna partia musela pobrať k spadnutému stromu na Cestu J. Alexyho v obci Banka – smer Ratnovce. Strom popílili a odstránili. Na druhý deň, v pondelok 2. novembra o pol šiestej ráno, sa situácia na tomto úseku zopakovala. Padol ďalší strom, ktorý hasiči tiež odstránili.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea