V Prašníku budú informovať o zaplnenosti odberných miest cez rozhlas, v Chtelnici pomôžu kamery

  • Región
  • 30. októbra 2020, 10:35

Väčšina obcí v okolí Trnavy využije na informovanie obecný rozhlas, niektoré chystajú aj kamery alebo informovanie na sociálnej sieti. Chcú tak zabrániť zhromažďovaniu väčšieho počtu ľudí pred odberovými miestami.

(Autor: FB MO SR)

Mestá a obce chystajú počas plošného testovania na ochorenie COVID-19 rôzne spôsoby informovania svojich obyvateľov o zaplnenosti jednotlivých odberových miest. Niektoré nainštalujú kamery, ktoré budú monitorovať priestory pred miestnosťami, iné sa chystajú informovať o aktuálnej situácii obecným rozhlasom. Chcú tak zabrániť zhromažďovaniu väčšieho počtu ľudí pred miestnosťami.

Mesto Trnava pripravuje aplikáciu, ktorá by mala v spolupráci s dobrovoľníkmi prinášať informácie o vyťaženosti vo všetkých 55 odberových miestach. Obec Cífer v okrese Trnava umožní počas víkendového testovania na ochorenie COVID-19 sledovať situáciu pred odberovými miestami prostredníctvom kamier. Ľudia budú na webovom sídle obce vidieť, koľko ľudí čaká na testovanie v kultúrnom dome a v športovej hale. Najväčšia obec v okrese Trnava okrem toho pripravila harmonogram, podľa ktorého by mali obyvatelia jednotlivých ulíc chodiť na testovanie v určenom čase.

Kamera by mala pomôcť aj obyvateľom Chtelnice v okrese Piešťany, zábery z nej budú vysielať na obecnom kanáli. Okrem toho budú zamestnanci obecného úradu o aktuálnej situácii informovať aj prostredníctvom obecného rozhlasu. V Prašníku v okrese Piešťany budú testovať vonku, informácie o situácii pred odberovým miestom budú poskytovať cez obecný rozhlas. V dedine Opoj pri Trnave starosta Peter Bartovič oznámil, že ľudia si môžu informácie o aktuálnej naplnenosti odberovej miestnosti zistiť tak, že mu zavolajú na jeho mobilný telefón. V Majcichove sa chystajú okrem obecného rozhlasu využiť na informovanie aj sociálnu sieť.

Celoštátne testovanie je naplánované na tento víkend, konať sa bude v sobotu a v nedeľu od 7:00 do 22:00.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava