Trnavský kraj poskytne priestory stredných škôl pre testovanie na COVID-19

  • Školy / Kraj / Piešťany
  • 27. októbra 2020, 15:44

Okrem priestorov viac ako dvoch desiatok škôl ponúka Trnavský samosprávny kraj aj časť ubytovacích kapacít stredoškolských internátov pre vojakov a zdravotníkov, ktorí sa budú podieľať na operácii Spoločná zodpovednosť.

Ilustračné foto (Autor: am)

Trnavský samosprávny kraj dáva k dispozícii priestory 22 stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti pre celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. Nachádzajú sa vo všetkých siedmich okresných mestách v kraji a v Šamoríne. Informoval o tom predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. V Piešťanoch sa odberné miesta budú nachádzať v priestoroch Strednáej odbornej školy obchodu a služieb, Hotelovej akadémie Ľ. Wintera, Gymnázia Pierra de Coubertina, Strednej odbornej školy technickej a Strednej odbornej školy záhradníckej.

Kraj podľa Viskupiča vyčlení aj časť kapacity stredoškolských internátov pre vojenský a zdravotnícky personál, ktorý sa bude podieľať na testovaní v rámci operácie Spoločná zodpovednosť.

Župa tiež podľa Viskupiča poskytne súčinnosť pri sústreďovaní dostupných informácií o zdravotníckych pracovníkoch, ktorí pôsobia na jej území. Tieto by mohli poslúžiť Okresnému úradu v Trnave nielen pre zabezpečenie celoplošného testovania, ale aj na koordináciu fungovania ústavných zdravotníckych zariadení.

Kraj zároveň aktívne rozširuje informácie o možnostiach zapojenia sa verejnosti do operácie Spoločná zodpovednosť. Okrem zdravotníkov, ktorí sa môžu prihlásiť cez centrálny elektronický formulár, sa župa podieľa na hľadaní a motivovaní dobrovoľníkov, ktorých potrebujú obce a mestá na administratívne zvládnutie testovania.

Testovanie v rámci operácie Spoločná zodpovednosť sa uskutoční v dňoch 31. októbra a 1. novembra a druhé kolo 7. a 8. novembra, na celom Slovensku má byť k dispozícii približne 5 000 odberových miest. Aj keď operáciu organizačne zabezpečujú Ozbrojené sily SR, priestorové podmienky, ale aj personálne zabezpečenie je predovšetkým na pleciach samospráv.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín