Nemaj strach a otestuj sa ako Marian

Od soboty 31. októbra do nedele 1. novembra 2020 sa zrejme uskutoční celoplošné testovanie na COVID-19. Nikdy by som si nepomyslel, že Mariana Kotlebu, vodcu strany plnej fašistov, dám za vzor zodpovedného správania. Tentoraz tak urobím, pretože práve Kotleba sa stal príkladom zodpovedného správania v prístupe k testovaniu. Prvýkrát sa správal zodpovedne po návrate z rizikovej krajiny. A druhýkrát, keď sa dozvedel, že prišiel do kontaktu s nakazeným.

Je ťažké dôveryhodne strašiť pred „čipovaním“, keď na základe vlastných tvrdení dva čipy už v sebe máš. (Autor: Nový čas)

Prvýkrát z toho Kotleba vyviazol. I keď si o problémy koledoval, nakoľko vo svojom statuse na sociálnej sieti opisoval, ako vozil stopárky či popíjal družne s miestnymi rakiju. Avšak aj napriek nezodpovednému správaniu mal šťastie a covid sa mu vyhol.

Vodca na rozdiel od svojich verejných tvrdení a demonštratívneho nosenia rúška pod nosom sa aj druhýkrát správal zodpovedne. Keď mu jeho advokát oznámil, že bol pozitívne testovaný, nechal sa opäť otestovať. Očividne bez strachu, že by mu pri testovaní niekto do nosa osadil „nanočipy“ či „nanoboty“. Lebo ak by to bola pravda, má Marian v nose nainštalované už dva „nanočipy“ či „nanoboty“. Navyše Kotlebu tentoraz opustila šťastena a druhé testovanie, ktorého sa zúčastnil, preukázalo, že sa nakazil.

Ozajstná pravda je však iná a Kotleba nie je žiaden vzor zodpovednosti. On sa nechal testovať, pretože má z covidu strach. Ale čoho sa vodca slovenskej „naziscény“ nebojí, je zasievanie vírusu, ktorý má pomenovanie nenávisť. Práve z jeho okruhu priaznivcov sa vyrojili virtuálne bytosti, píšuce (ako-tak) po slovensky, ktoré vedú na sociálnych sieťach vojnu so všetkým slušným, rozumným a dobrým.

Najmä ľudia z okruhu jeho fanúšikov opľúvajú všetko pozitívne, čo medzi ľuďmi mobilizuje ohrozenie novým koronavírusom. Solidarita je u nich na posmech. Mnohých zláka možnosť povyšovať sa nad profesorov a expertov. Pokušenie anonymity láka k prejavom hlúposti a verbálnej oplzlosti. Zažívame útok COVID-19. Vírus šíria najviac jeho bezpríznakoví nosiči. V tejto situácii núka štát všetkým bezplatné testovanie. Ale nebuďme ako Marian. Marian má len strach. My sa správajme ohľaduplne a zodpovedne a poďme sa dať otestovať. Neísť nie je hrdinstvom. Neísť je hlúposť a bezohľadnosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel