Kňaz cez sociálnu sieť pozýval ľudí na omšu policajti zakročili

Plánovaná omša, ktorá mala byť v nedeľu o 04.00 h ráno v Šulekove, miestnej časti Hlohovca, sa napokon neuskutočnila. Policajti po zverejnení výzvy na sociálnej sieti navštívili miestneho farára a požiadali ho, aby rešpektoval nariadenie vlády a aj odporúčanie cirkvi.

Policajti si aj napriek prísľubu miesto nadránom preverili. (Autor: FB polícia)

Na veriacich a kňaza ešte v sobotu večer apeloval aj primátor Hlohovce. „Takto tú koronu naozaj neporazíme. Armáda, zdravotníci, starostovia si môžu ruky nohy polámať. A toto sa ide udiať v našom meste. Som nesmierne sklamaný. Pán farár, nerobte to prosím,“ zverejnil na sociálnej sieti výzvu kňazovi primátor Hlohovca, Miroslav Kollár.

Verejné slávenie bohoslužieb kvôli zákazu vychádzania pritom KBS pozastavila.

Polícia žiada veriacich, aby najmä vo vlastnom záujme, z dôvodu ochrany vlastného zdravia, rešpektovali opatrenia vlády a podľa slov Mons. Stanislava Zvolenského „napomohli tak spoločnému dobru“.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav