Autobusovú stanicu rekonštruujú, pribudnú aj priestory pre vodičov

Pred piatimi rokmi na internete koloval zoznam najškaredších autobusových staníc na Slovensku. Medzi nimi sa, azda očakávane, objavila aj tá piešťanská. Prísľub rekonštrukcie prišiel už v tom čase, no realitou sa obnova stala až v súčasnosti. V čase, keď obyvatelia na sociálnych sieťach zdieľali zoznam najškaredších staníc, zo Slovenskej autobusovej dopravy Trnava nám informáciu o plánovanej rekonštrukcii potvrdili. V tom čase, v polovici roka 2015, ešte však nebola dokončená projektová príprava, preto zatiaľ žiadne ďalšie informácie týkajúce sa rozsahu či plánovaného termínu uskutočnenia obnovy neboli k dispozícii.

Prístrešky zostanú, čaká ich však rekonštrukcia.. Foto: am

Koncom roka 2015 firma zaregistrovala zmenu názvu na Arriva Trnava, pričom areál autobusovej stanice v súčasnosti patrí firme SAD PROJEKTOVÁ 1, s. r. o. Vďaka konateľovi, ten okrem iných spoločností zastupuje aj českú firmu INGDOP, sme sa dostali k informáciám o rekonštrukcii, ktorá odštartovala niekoľko týždňov dozadu.

Autobusová stanica je v procese obnovy už naostro, pričom po odchode ťažkej techniky bude fungovať podľa novej koncepcie. Pracovníci aktuálne na stanici realizujú komplexnú výmenu všetkých spevnených plôch. Namiesto kamenistej cesty pribudne nová komunikácia a nie vymieňať, ale vynovovať sa budú aj doterajšie prístrešky – nástupištia.

Ak si predstavíte, že stojíte v areáli stanice pred tabuľou „Piešťany“, tak v časti, ktorú máte po pravej strane, vzniknú obslužné priestory pre šoférov. Novinkou bude i čakáreň pre cestujúcich, toalety, mobiliár. Vymenené budú napríklad stojany na bicykle.

Do súčasnosti prenesie autobusovú stanicu aj nový informačný systém a informačné panely, ohlasujúce príchody a odchody autobusov, ale pribudnúť by mala napríklad aj wifi.

Firma aktuálne dolaďuje otázky týkajúce sa konečnej podoby, po čom bude možné zverejniť aj vizualizáciu. Podľa neoficiálnych informácií by rekonštrukciu chceli ukončiť ešte do konca roka, no ide o veľmi odvážne plány. Nie je jasné, či ich bude možné stihnúť.

Zatiaľ nezabúdajte, že akékoľvek informácie či predaj a dobíjanie čipových kariet máte k dispozícii v budove bývalého ČSAD na Dopravnej ulici č. 7 (areál, kde je aj čerpacia stanica Tanker). Nové je i rozloženie nástupíšť, a tak sa pred cestou presvedčte, odkiaľ presne vám spoj odchádza a na nájdenie správneho miesta si vyhraďte časovú rezervu. V samotnom priestore stanice buďte opatrní, keďže sa tam pohybujú viaceré pracovné stroje.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava