Aktualizované: Premiér hovorí o lockdowne alebo testovaní

Projekt celoplošného testovania ešte nie je istý. Ak totiž odborníci rozhodnú, že toto opatrenie nie je dostatočné, v hre je aj lockdown. Dnes preto zasadá konzílium odborníkov, vo večerných hodinách pandemická komisia a vo štvrtok ráno Ústredný krízový štáb SR.

(Autor: Ta3)

Po rokovaní vlády to uviedol premiér Igor Matovič (OĽaNO). Ako povedal, počet pozitívne testovaných prudko rastie, v porovnaní s minulým týždňom je to viac ako 50 percent. Tento týždeň preto očakáva tritisíc nových infikovaných, budúci týždeň štyritisíc a ďalší päťtisíc.

„Ideme ako vlak, ktorému prestali fungovať brzdy. Musíme akýmkoľvek spôsobom ten vlak zastaviť,“ povedal premiér. Minister zdravotníctva Marek Krajčí je podľa neho za to, aby sme brzdili veľmi rýchlo. Ako Matovič dodal, keď sa ukáže, že nie je možné z právneho hľadiska nariadiť 10-dňovú karanténu v prípade neúčasti na celoplošnom testovaní, odborníci pravdepodobne rozhodnú o lockdowne. V tom prípade by sa zaviedol prísnejší režim aj na hraniciach. Pohyb by bol slobodný, ale pri prechádzaní hraníc by bola povinnosť absolvovať antigénový test, alebo sa preukázať negatívnym výsledkom testu.

Premiér tiež upozornil, že podľa predpokladu by mali mať v horizonte štyroch týždňov nemocnice zaplnených päťtisíc lôžok s pacientmi pozitívnymi na ochorenie COVID-19. Počet disponibilných zdravotníckych pracovníkov by mal pritom klesať.

sita

138 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 19.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 16. marca. V tento deň sa v Hronských Kosihoch v roku 1943 narodil a 21.11.2008 v Piešťanoch…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 18. marca. Tento deň je Medzinárodným dňom planetárií. Meniny má Eduard.
  • 18.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 19. marca 2024
Meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav