Týždeň v znamení výjazdov po intenzívnych dažďoch

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči riešili viacero výjazdov spojených s pretrvávajúcimi prívalovými dažďami. Odčerpávali vodu v Ratnovciach aj pod Priorom, odstraňovali popadané stromy z cesty. Riešili aj vytečené kvapaliny z auta na sídlisku Nikola Teslu v Piešťanoch a s termokamerou zašli do rómskej osady v Ratnovciach, kde mali ohlásený požiar.

Na sídlisku Nikola Teslu likvidovali hasiči veľkú škvrnu vytečených kvapalín z osobného auta. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V stredu 14. októbra bol pod Červenou vežou v smere na Ratnovce padnutý strom na ceste. Hasiči prekážku odstránili, aby spojazdnili komunikáciu.

Do Ratnoviec šli hasiči v stredu na pomoc obyvateľom, aby im po prívalových dažďoch pomohli odčerpať vodu, ktorá im zatopila dvor a začala pretekať aj do rodinného domu. Na jej odčerpanie nasadili plávajúce čerpadlo.

Nepriaznivé poveternostné podmienky sa podpísali aj pod ďalší výjazd. Na konci obce Prašník vo štvrtok 15. októbra krátko po polnoci nabúral do stromu križujúceho cestu vodič osobného auta. Našťastie, nič vážnejšie až na poškodené vozidlo sa mu nestalo. Hasiči aj tu strom popílili a odstránili.

Veľkú škvrnu vytečenú z auta na sídlisku Nikola Teslu objavili vo štvrtok pred obedom. Či išlo o krádež pohonných hmôt alebo inú príčinu, sa nevie, pretože nádrž nejavila známky poškodenia, ale prevádzkové kvapaliny boli vyliate aj pod ďalším autom. Hasiči veľkú ekologicky nebezpečnú mláku zlikvidovali.

V protiatómovom kryte pod Priorom v Piešťanoch bolo po dažďoch veľa vody. Pretekala však cez hlavný obvodový múr, a tak hasiči, ktorým to oznámili vo štvrtok v noci, kontaktovali aj poruchovú službu vodárov, aby skontrolovali prívody. Voda do krytu, kde sa v minulosti konali diskotéky, siahala do výšky približne desať centimetrov, hasiči ju odčerpali do výšky 5 cm na hlavné parkovisko do kanalizačného zvodu. Úplné odčerpanie si musel zabezpečiť prevádzkovateľ priestorov.

V nedeľu v noci zavolali hasičov do rómskej osady v Ratnovciach k ohlásenému požiaru. Do osady sa hasiči dostali až po príchode starostky, pretože pred ňou sa zhromaždilo veľké množstvo Rómov. Čakalo sa na políciu. Po márnom vyčkávaní sa veliteľ zásahu vybavený termokamerou spolu so starostkou vybral na kontrolu osady. Objavili tu iba dohárajúce ohnisko s textíliami, požiar už nikoho neohrozoval, a tak sa hasiči vrátili na základňu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda