Hotelová akadémia zvíťazila v súťaži Ekologický čin roka

Projekt piešťanskej Hotelovej akadémie má viac aktivít, nosnou je založenie vlastného chovu včiel.

Ilustračné foto: am

Projekt Barter Market občianskeho združenia SaUvedom z Trnavy zvíťazil v 9. ročníku súťaže Ekologický čin roka, ktorú každoročne vyhlasuje Trnavský samosprávny kraj. V kategórii škôl vyhral projekt zvyšovania environmentálneho povedomia Hotelovej akadémie v Piešťanoch. Hodnotiaca komisia vyberala z 28 projektov, ktoré prispievajú k skvalitneniu životného prostredia.

Barter Market ľudí pravidelne nabáda pozrieť sa do svojich domácností, garáží či povál a zhodnotiť, či je potrebné ponechávať si veci, ktoré už dlho nevyužívajú. Podujatie poskytuje štyrikrát do roka možnosť zodpovedne sa zbaviť nepoužívaného šatstva a rôznych potrieb pre každodenný život a vymeniť ich za predmety prinesene inymi navstevníkmi.

Projekt piešťanskej Hotelovej akadémie má viac aktivít, nosnou je založenie vlastného chovu včiel. O včelie rodiny sa starajú žiaci školy, produkciu medu využívajú napríklad pri príprave medovníkov. „Záleží nám na ochrane životného prostredia a zvyšovaní jeho kvality. Každoročne preto vyhlasujeme súťaž Ekologický čin roka. V uplynulom ročníku sa do nej zapojilo rekordných 28 projektov zameraných na čistenie obcí alebo zvyšovanie environmentálneho povedomia mladých ľudí,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Tri najúspešnejšie projekty v dvoch kategóriách získali finančné odmeny. Vyhodnotenie súťaže sa pre aktuálne epidemiologické opatrenia muselo uskutočniť online. Do konca februára budúceho roku je možné prihlasovať verejnoprospešné a inšpiratívne projekty do jubilejného 10. ročníka súťaže Ekologický čin roka 2020.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav