PREZIDENTKA: Navrhla zvolanie bezpečnostnej rady, zaujíma ju stav príprav na celoplošné testovanie

  • Spravodajstvo
  • 19. októbra 2020, 12:12

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes ráno navrhla zvolanie Bezpečnostnej rady SR v súvislosti so zámerom vlády na celoplošné testovanie. Uviedla to vo svojom profile na sociálnej sieti. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) už informoval, že na utorok 20. októbra zvoláva Bezpečnostnú radu.

(Autor: FB Zuzana Čaputová)

„Bude ma zaujímať nielen prepracovanosť konceptu, ale aj stav príprav na plošné testovanie. Najmä to, či je takéto testovanie realizovateľné bez negatívneho dopadu na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom, keďže si plošné testovanie vyžiada nemalý počet zdravotníkov,” píše prezidentka na sociálnej sieti. Dôležité sú podľa nej aj analýzy, či je takúto operáciu možné zrealizovať bez rizika nákazy na testovacích miestach. „Môjmu názoru musí predchádzať poznanie,“ podotkla Čaputová.

Vláda na mimoriadnom rokovaní v nedeľu 18. októbra schválila návrh na celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska na koronavírus. Hlavná časť testovania sa uskutoční od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra. Pilotné testovanie bude 23. až 25. októbra v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín a Bardejov. Testovať sa bude antigénovými testami, štát ich objednal približne 13 miliónov. Zámer celoplošného testovania oznámil verejnosti v sobotu 17. októbra predseda vlády. Prezidentka v reakcii na to uviedla, že o tomto pláne nebola vopred informovaná.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel