Zomrel dlhoročný pedagóg, športovec, turista a super človek: Vidor Topolčanský.

Smutnú správu o skone svojho pedagóga aj kolegu a kamaráta nám oznámila Piešťanka Eva Wernerová. Bol to kus veselého a všestranného chlapa – do koča aj do voza. Pred istým časom sme písali nekrológ o jeho kamarátovi Emilovi Hanšutovi. Žeby si ho Emilo zavolal, aby si na nebeskej lúke veselo vyspevovali?


Vidor Topoločanský počas medzinárodného turistického zrazu pomáhal pri organizovaní hier detí. (Autor: vd)

Spolu s harmonikárom Emilom Hanšutom si vyhrávali a spievali na zelenej lúke na Ahoji. (vd)

„Dnes dopoludnia (v sobotu 17. októbra) zomrel v nemocnici Vidor Topolčanský,  môj najlepší triedny, kamarát a dobrý človek. Stretneme sa na nebeskej cyklotúre,“ uviedla jeho bývalá žiačka zo Strednej záhradníckej školy v Piešťanoch. Eva Wernerová ešte dodala: „Ja som si s ním bola blízka nielen ako žiacka jeho triedy na SZáŠ, ale spolu sme trénovali na Eve, neskôr učili na škole.  Veľa robil pre športovcov, ochranárov. Bol to neúnavný super človek tejto doby!“

V. Topolčanský (vľavo) v roku 2001 s rozhodcami olympiády Moravianska Venuša. (vd)

Na reportážach sme sa s Vidorom stretávali v Piešťanoch, na Banke i v Moravanoch nad Váhom. Raz bol rozhodcom na športovej súťaži Moravianska Venuša, inokedy zabával deti na celonárodnom turistickom zraze na Ahoji a spolu s už nebohým harmonikárom Emilom Hanšutom si vyspevovali z plných pľúc ich obľúbené piesne.

Vidor nechýbal na olympiádach seniorov, na Piešťanských hrách, na nespočetných podujatiach, kde sa bavili ľudia a bolo tam obyčajne ľudsky dobre. Spomínam si, ako sa preobliekol za maškaru počas fašiangovej rozlúčky súboru Žito.

Vidor mal krásny humor, šarm a aj naposledy, keď sme sa s ním na začiatku septembra stretli na bagrovisku Dlhé Kusy, hoci posedával na plážovej stoličke a už sa mu skákať do vody a plávať veľmi nechcelo, predsa mal hlavu plnú nápadov, tém vážnych, celospoločenských, ale aj humorných.

Nech ti je tam, kam si sa vybral ľahúčko…Budeš mnohým chýbať, česť tvojej pamiatke – Vidor! R.I.P

Vidor so svojou setrou Katarínou (druhá vpravo) v partii kamarátiek. Foto archív rodiny.

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela