Veľký odpad patrí na zberný dvor, kartóny do koša

Starý nábytok, zariadenie z domácnosti, veľké kusy nábytku ani ďalší odpad, ktorý sa nezmestí do kontajnera, smetiari neodvezú. Musíte si ho odpratať sami, pretože ak ho odložíte „ku košom“, vytvárate čiernu skládku. Rovnakú ktosi pred časom vyrobil na Ulici A. Dubčeka v Piešťanoch.

Tento odpad v stojiskách nemá čo robiť. (Autor: am)

Napriek mnohokrát opakovaným informáciám, že žiadny odpad na vyhodenie sa nemá ukladať vedľa kontajnerov, lebo je vnímaný ako čierna skládka, opäť pribudla ďalšia kopa. Tentoraz sa ktosi realizoval na Ulici A. Dubčeka, kde vyložil staré dvere, rámy, nepoužiteľné kusy čohosi. Ako bonus tam položil veľké papierové kartóny, jeden pravdepodobne z dverí a druhý tiež rozmerný. Kto kedy niečo v domácnosti vymieňal, vie, že roztrhanie takého kartónu na kusy nie je najrýchlejšia, ani najjednoduchšia záležitosť. Ale dá sa to.

Ak sa kartón nenatrhá na kusy a vloží do modrého kontajnera, nezmestia sa tam už papierové odpadky iných. Oproti tomu, ak ho človek natrhá, ušetrí priestor v koši aj pre susedov. No odstaviť papierovú škatuľu vcelku vedľa koša, azda s myšlienkou, však niekto ju natrhá a vyhodí, je znakom maximálnej arogancie. Kto iný sa má postarať o odpad, ak nie ten, kto ho vytvoril? Nielenže to nikto robiť nebude, ale papier je po daždi súci akurát na vyhodenie do zmesového odpadu, keďže zmäkne, začne sa rozpadávať a pomaly plesnivieť. A naozaj sa nemusia stovky ľudí denne pozerať na odpadky po človeku, ktorý si vynovil vlastný interiér.

Kartón stačí natrhať do modrého koša, veľký odpad zasa vyhodiť zdarma na zberné stredisko, kam stačí prísť s občianskym preukazom s trvalým bydliskom v meste Piešťany. Zberný dvor sa nachádza na Žilinskej ceste 122, čo je posledná budova pred koncovou tabuľou mesta Piešťany v smere na Hornú Stredu. V pondelok až piatok je otvorený od 6.30 do 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 13.00 h. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián