Prichádza zima, ľudia bez domova potrebujú bundy

Leto je nenávratne preč a počasie sa ochladzuje. Pred nami je niekoľko mesiacov, ktoré ľudia bez domov strávia v chlade, mraze a vlhku. Ak máte doma teplé zimné bundy pre mužov alebo trvanlivé potraviny, v piešťanskej pobočke Centra pomoci človeku im nájdu správnych adresátov.

Materiálnu pomoc môžete priniesť do Centra pomoci človeku na Ul. A. Hlinku 41. (Autor: am)

Mnohí ľudia sú v súčasnosti nedobrovoľne zatvorení vo svojich domácnostiach a často sa možno aj hnevajú na situáciu, ktorú musia zažívať. Neuvedomujú si pritom fakt, že časť obyvateľov nemá to privilégium tráviť čas pod strechou, v teple, s dostupnou teplou a pitnou vodou.

Ľuďom bez domova, ktorí žijú v Piešťanoch, poskytuje pomoc a poradenstvo Centrum pomoci človeku. Náplňou ich práce je podporiť u danej skupiny obyvateľov rozvoj návykov, schopností a individuálnych potrieb ľudí. Napomáhajú im k začleneniu sa do spoločnosti. Poskytujú pomoc jednotlivcom i rodinám pri zvládaní nepriaznivých životných situácií, ako je strata zamestnania, bývania, blízkej osoby, pri riešení rodinných, vzťahových i finančných problémov, pri vybavení dokladov a kontakte s úradmi, pri sprostredkovaní odbornej pomoci, napríklad zdravotnej, psychologickej, právnej.

Počas prvej vlny pandémie v centre pomoci šili rúška a tieto distribuovali ľuďom bez domova, seniorom, ale aj azylovému domu či polícii. Ľuďom bez domova ponúkajú rúška i teraz. Monitoring v teréne z časových dôvodov nevykonávajú, ale všetkým klientom po príchode do centra merajú teplotu. Zatiaľ však neregistrujú žiadneho klienta s príznakmi chrípky či COVID-19.

Prostredníctvom Centra pomoci človeku môžete pomôcť týmto ľuďom aj vy. Aktuálne pre klientov hľadajú spodné oblečenie, teplé ponožky, rukavice, zimné mužské bundy a deky. Ostatného oblečenia majú dostatok. „Počas pandemickej situácie evidujeme veľký nárast klientov, najmä matiek s deťmi. Ocenili by sme potravinové dary v podobe trvanlivých potravín ako ryža, cestoviny, mäsové konzervy, strukoviny, polievky,“ informovala nás Simona Petrušová z Centra pomoci človeku Piešťany.

Potravinovú a materiálnu pomoc môžu darcovia priniesť priamo do centra, ktoré sa nachádza na Ulici A. Hlinku č. 41. Môžu prísť v klientskych hodinách, ktoré sú v pondelok až stredu 8.00 – 12.00 a 13.00 – 16.00 h, vo štvrtok a v piatok od 8.00 do 12.00 h, prípadne si dohodnúť termín na tel. 0910/788 031. „Vopred ďakujeme čitateľom, že nám pomáhajú pomáhať!“ dodala Petrušová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián