Hygienici opäť potvrdili výskyt ochorenia COVID-19 najmä v rodinách

  • Spravodajstvo
  • 12. októbra 2020, 13:58

Hygienici opäť potvrdili výskyt ochorenia COVID-19 najmä v rodinách. Ako uviedol Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti, početnejší výskyt prípadov v nedeľu hlásili regionálne úrady v Bratislave, Bardejove, Michalovciach, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši a Košiciach.

V piešťanskom okrese za nedeľu nárast o dvoch pozitívne testovaných. Celkovo od začiatku pandémie ide o 122 pozitívnych na koronavírus. (Autor: korona.gov.sk)

Regionálny úrad v Michalovciach potvrdil výskyt ochorenia aj v školách, na pracoviskách či v zdravotníckych zariadeniach. Regionálne úrady v Trenčíne a Liptovskom Mikuláši zaznamenali ochorenie u osôb na pracoviskách, v športových kluboch, zdravotníckych zariadeniach a následne medzi ich úzkymi kontaktmi. V okrese Bardejov nové prípady pribúdajú najmä spomedzi aktívne dohľadaných kontaktov, predovšetkým rodinných príslušníkov. Drvivá väčšina je bez príznakov. Epidemiológovia v okrese Košice neevidujú nové ohniská nákazy, prevažne ide o dohľadané kontakty už potvrdených prípadov, zväčša v rodinných ohniskách nákazy. V ostatných prípadoch sa začalo epidemiologické vyšetrovanie.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zaznamenali v nedeľu 504 nových potvrdených prípadov COVID-19 z celkovo 3 998 vykonaných laboratórnych vyšetrení. Regionálne úrady zabezpečujú potrebné protiepidemické opatrenia.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava