Futbalové zväzy hovoria o konci jesennej časti, dohrávať chcú na jar

Od štvrtka 15. októbra bude na Slovensku platiť zákaz hromadných podujatí. Informoval o tom Ústredný krízový štáb SR po vyhodnotení podkladov z rokovania Pandemickej komisie vlády SR.
Reagoval tak na rastúce počty nakazených koronavírusom. Prijaté opatrenia budú platiť do momentu, kým sa kĺzavý sedemdňový medián nezníži pod 500.
Pre futbalové súťaže naprieč celým Slovenskom to znamená stopku, výnimku má len Fortuna liga.

Ilustr. foto © archív PFK

Zápasy tej sa môžu hrať za podmienky, že všetci hráči budú mať negatívny test na koronavírus a samozrejme, bez divákov. Do konca jesennej časti zostávalo v krajských zväzoch odohrať od troch do piatich stretnutí.

Futbalové tímy na západe mali v jesennej časti na programe ešte päť kôl. „V prípade, že by bol koniec jesene, dohrať na jar by to bolo mimoriadne náročné. Znamenalo by to pre nás problém, pretože všetci hráči sú amatéri. Je to na diskusiu s klubmi, musíme rešpektovať ich názor a či budú mať ochotu. Termínov je málo, sadneme si ku kalendáru a uvidí sa. Budeme robiť všetko preto, aby sa súťaže neanulovali. Sledujeme vývoj nákazy a operatívne reagujeme,“ uviedol hlavný muž futbalu na západe Ladislav Gádoši.

Okrem súťažných zápasov bude mať stopku aj tréningová činnosť v kluboch, nakoľko nie je povolené zhromažďovanie sa ľudí vo vyššom počte ako 5.

Zdroj: ZSFZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav