65. music festival pokračuje komorným koncertom

Veľké kultúrne podujatia nateraz dostali stopku, avšak výbor 65. music festivalu Piešťany pripravil pre milovníkov umenia komorný koncert aj s online prenosom. Vychutnať si diela Mozarta či Beethovena budete môcť už v stredu 14. októbra.

foto: Yurkovic-Marenčík

Už v stredu 14. októbra o 19.00 h sa vyberte na výlet do zámockého parku a Empírového divadla v Hlohovci. Odohrá sa tam totiž Zámocký koncert Moyzesovho sláčikového kvarteta a jeho výnimočných hostí. Venovaný je 45. výročiu založenia tohto komorného združenia, pričom počas koncertu zaznejú diela od Mozarta, Beethovena, Suchoňa, Bizeta i Ravela a ďalších.

Moyzesovo kvarteto je od svojho založenia v roku 1975 jedným z najvýznamnejších komorných zoskupení na Slovensku. Členovia kvarteta sú absolventmi VŠMU v Bratislave. Jozef Horváth zahrá 1. husle, František Török 2. husle, Alexander Lakatoš nôti na violu a Ján Slávik na violončelo. Ich hosťami budú Katarína Turnerová – harfa, Marián Turner s hrou na flautu a Jozef Eliáš s klarinetom.

Nezabudnite, že počet návštevníkov je prísne limitovaný, preto si vstupenku zarezervujte vopred v pokladni Domu umenia Piešťany. Ak sa na koncert nedostanete, živý prenos z neho nájdete na facebookovej stránke Dom umenia Piešťany.

Naďalej zostávajú prístupné výstavné priestory Domu umenia Piešťany, v ktorých nájdete napríklad aj novú výstavu Sklenená a hodvábna krehká krása. Okrem toho si môžete prezrieť projekty študentov Vysokej školy výtvarných umení Bratislava, zachytávajúce architektúru Ferdinanda Milučkého a 40 rokov Domu umenia Piešťany. Nájdete tam však aj výstavu venovanú 200. výročiu narodenia významnej osobnosti baletného umenia, Mariusovi Petipovi, alebo Lucii Popp, vrúcnemu hlasu svetovej opery.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava