KORONAVÍRUS: Ústredný krízový štáb zakázal hromadné podujatia, v hre je aj zákaz zhromažďovania

  • Spravodajstvo
  • 11. októbra 2020, 18:19

Ústredný krízový štáb prijal na nedeľňajšom rokovaní viacero opatrení, platiť budú od 15. októbra. Ako na tlačovej besede informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí, Ústredný krízový štáb rozhodol, že od štvrtka bude povinné nosenie rúška aj v exteriéri v obciach a mestách. Výnimku bude mať nosenie rúška mimo obcí a miest pre rodinu, alebo ak ľudia budú od seba vzdialení viac ako päť metrov. Takisto bude platiť zákaz všetkých hromadných podujatí, na vláde sa v pondelok prerokuje aj zákaz zhromažďovania nad šesť ľudí.

(Autor: FB aktuality.sk)

Prevádzky verejného stravovania budú môcť od štvrtka vydávať jedlo len zabalené a so sebou alebo ho podávať iba v exteriéri. Zavreté budú aj fitness centrá, wellness, kúpaliská, akvaparky a sauny. Obchody a nákupné centrá musia dodržať pravidlo maximálne jednej osoby na 15 metrov štvorcových za dodržiavania rozostupov a všetkých protiepidemických opatrení. Do nákupných centier bude možné vstúpiť len po odmeraní teploty, povolený vstup bude teda iba osobám, ktoré nevykazujú žiadne príznaky ochorenia.

Platiť budú aj vyhradené hodiny potravín a drogérie pre seniorov nad 65 rokov od 9:00 do 11:00. Nakupovať však budú môcť aj v iné časy. Pre stredné školy platí distančné vzdelávanie už od pondelka 12. októbra. Pondelkom sa rušia aj všetky krúžky, mimoškolská aktivita a všetko, čo nesúvisí priamo so samotným vzdelávaním, s výnimkou individuálnej výučby.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav