Vianočné trhy v Trnave v tomto roku nebudú

  • Kraj
  • 6. októbra 2020, 15:04

Mesto Trnava nebude v tomto roku organizovať tradičné vianočné trhy s názvom Advent v Trnave. Dôvodom je podľa hovorkyne radnice Veroniky Majtánovej zhoršujúca sa epidemiologická situácia súvisiaca s ochorením COVID-19 a aktuálne preventívne opatrenia. Trnava prišla v septembri aj o Tradičný trnavský jarmok, čo býva najväčšie podujatie v meste.

Foto: am

„Žiaľ, je nepravdepodobné, že koncom novembra, keď by sa adventné trhy mali začať, bude možné usporiadať toto podujatie pre stovky až tisícky návštevníkov,“ povedala Majtánová. Za normálnych okolností by už v tomto čase mali bežať prípravy podujatia a komunikácia s predajcami. „Adventné trhy v réžii mesta, ako ich poznáme, sa tento rok neuskutočnia. Budeme sa však snažiť Trnavčanom spríjemniť predvianočný čas iným spôsobom v takej miere, aká bude možná a z epidemiologického hľadiska bezpečná,“ uviedol viceprimátor Trnavy Tibor Pekarčík.

Trhy Advent v Trnave sa mali v tomto roku konať od 27. novembra do 22. decembra v centre mesta. Záujemcovia o predaj na trhoch mali svoje prihlášky podávať do polovice októbra.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín