Premiér Matovič konštatuje, že ideme do ťažkých dní

  • Nezaradené
  • 4. októbra 2020, 12:30

V nedeľu zverejnili nový rekord – pribudlo 818 nakazených novým koronavírusom.

Ilustračné foto (Autor: FB Denník N)

„Bohužiaľ, opäť sme dosiahli rekord – 818 pozitívne testovaných ľudí pri 8565 vykonaných testoch. Niekto si možno povie, rekord sa dal čakať a aj sám som na tento týždeň avizoval 800-1000 pozitívnych denne. Áno, lenže my sme dosiahli absolútny rekord v sobotu, v deň, ktorý býva druhý najslabší v týždni…“ uviedol premiér Matovič na svojej facebookovej stránke.

Ďalej hovorí, že rast počtu nakazených nabral dynamickú krivku, a preto žiada všetkých, aby aj napriek ochranným opatreniam prijatým hygienou nasadili vo svojich rodinách výrazne prísnejšie vlastné pravidlá. Pripomína dôležitosť nosenia rúška i obnovenie nákupov pre seniorov, aby nemuseli chodiť do obchodu oni.

„Prosím vás, nechoďte (ak je to i len trochu možné) na žiadne hromadné podujatie – športové, kultúrne, cirkevné …Prosím vás, neorganizujte žiadne rodinné oslavy a ani na ne nechoďte. Prosím, buďte mimoriadne opatrní aj pri bežnom kontakte s ľuďmi zo spoločnej domácnosti,“ dopĺňa premiér.

Prihovára sa i organizátorom podujatí. „Vy, milí kultúrnici, športovci a cirkevníci – buďte prosím mimoriadne mimoriadne opatrní pri organizovaní hromadných podujatí, ktoré umožňujú dnešné pravidlá. Viem, že vám je akékoľvek obmedzenie príťažou a vrie vo vás vzbura za slobodu… Dnes to však nie je správna chvíla, verte mi,“ pripomína premiér s tým, že na skončenie opatrení túži najviac zo všetkých. Dodáva, že ideme do ťažkých dní, kedy počty budú stúpať a treba myslieť na najzraniteľnejších.

„Vás, kuvici, chcem požiadať o pár týždňov ticha. Vaše bludy, ktoré šírite, vaše prkotiny, ktoré zveličujete, vaše manipulácie, ktoré podsúvate … spoločnej veci a verejnému záujmu ničím nepomáhajú, nech sa akokoľvek tak tvárite. Práve naopak, spôsobujete ignoráciu opatrení, viac nakazení, viac úmrtí. Spamätajte sa, prosím,“ dodal premiér na záver.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava