Jedlo pre seniorov len do obedárov, denné centrá zatvorené do odvolania

Zákaz návštev v zariadeniach pre seniorov, kontrola dodržiavania opatrení príslušníkmi mestskej polície, alebo odporúčanie dočasne zrušiť krúžky pre deti. Vo štvrtok 1. októbra v nadväznosti na prijaté ústredné protiepidemické opatrenia zasadal aj Krízový štáb mesta Piešťany, ktorý sa rozhodol prijať na ochranu zdravia obyvateľov aj opatrenia nad rámec tých celoštátnych.

(Autor: red)

Na štvrtkovom zasadnutí mestského krízového štábu primátor mesta Piešťany Peter Jančovič informoval prítomných o nových opatreniach Úradu verejného zdravotníctva SR. Okrem oboznámenia sa so situáciou však krízový štáb v záujme ochrany obyvateľov mesta z dôvodu zamedzenia šírenia koronavírusu prijal opatrenia nad rámec celoštátnych opatrení.

V prvom rade je platný zákaz návštev v zariadeniach sociálnej starostlivosti v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Piešťany. Tiež treba zabezpečiť dostatočný počet rúšok v ZSS DOMUM, kam prichádzajú ľudia bez domova.

Mesto chce v spolupráci s Mestskou políciou mesta Piešťany zabezpečiť distribúciu rúšok medzi ľudí bez domova v uliciach mesta a na miestach, kde sa schádzajú a pravidelné kontrolovanie ich stavu, napríklad meraním teploty.

V jedálni pre dôchodcov na Staničnej ulici sa budú od pondelka 5. októbra podávať obedy len do obedárov, pričom stravovanie v zariadení nebude možné. Tiež v ZSS Vila Julianna budú obedy podávané len pre ubytovaných klientov, ostatní stravníci ich budú dostávať do obedárov.

Denné centrá Rozmarín a Svornosť sú od piatka zatvorené až do odvolania.

Tiež má mestská polícia kontrolovať dodržiavanie opatrení, zavedených úradom verejného zdravotníctva.

V školách, školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Piešťany sa neodporúčajú organizovať zasadnutia rodičovských združení a rady školy, takisto sa odporúča zrušiť v tomto období krúžkovú činnosť.

Posledným bodom mestských opatrení je, že pracovníci jednotlivých organizácií zodpovedajú za dostatok dezinfekčných prostriedkov na pracoviskách a pravidelnú dezinfekciu priestorov, v ktorých sa pohybujú klienti, deti, žiaci, návštevníci a pod.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín