Strihanie pásky nového ihriska v Modrovke patrilo deťom

Keď sa spoja sily, je možné aj v takej malej obci, akou je Modrovka, vybudovať užitočné a krásne ihrisko a oddychovú zónu. Pásku nestrihal ani starosta, ani poslanci či miestny stavebník, nožničky mali v rukách deti. Na tento okamih asi nikdy nezabudnú.

Deti strihali slávnostnú pásku samy. (Autor: Nikoleta Gábová)

Modrovka bola donedávna jednou z mála slovenských obcí, ktorá nemala detské ihrisko. To je však už minulosťou. V stredu 23. septembra tu slávnostne otvorili Areál oddychu a zábavy, ktorý obec vybudovala z vlastných zdrojov. V susedstve materskej školy na ploche asi sto metrov štvorcových vzniklo verejné ihrisko, na ktorom sa nachádzajú rôzne herné prvky. Deti majú možnosť využiť hojdačky, kolotoč či kresliacu tabuľu.

„Nové ihrisko je určené pre deti do 14 rokov, pričom sú tu i oddychové lavičky a pitná fontánka. Súčasťou areálu je novovybudovaný chodník, ktorý vedie do novej obytnej zóny obce, lemovaný gabiónmi s okrasnými rastlinami a živým plotom z tují, trávnikový koberec a okrasné stromy – katalpy,“ uviedol starosta obce Vladimír Balaj, ktorý sa počas ceremoniálu prihovoril nielen deťom, pracovníčkam materskej školy, rodičom či starým rodičom, poslancom, ale aj všetkým Modrovčanom a dobrovoľníkom, staviteľom, ktorí si túto slávnosť nenechali ujsť.

  Otvorenie areálu oddychu a zábavy spestril detským predstavením kapitán Kotvička z divadielka Agape. Po predstavení ihrisko požehnal kňat Jozef Drobný. Akčný sprievodný program pre deti zabezpečili obecní hasiči. Tak ako na hasičských súťažiach, aj tu si deti vyskúšali striekanie vody na terče – bacily. No skôr ako si mohli vyskúšať prúdiarske zručnosti, hasiči ich naučili, ako sa rozvíjajú a montujú hadice, aby ich mohli použiť na hasičský útok.

„Samotné otvorenie ihriska mali doslova v rukách deti, ktoré prestrihli červenú stuhu, takže nožníc sme potrebovali viac,“ usmial sa starosta.

Stavebné práce realizovala miestna firma. Vladimír Balaj v príhovore poďakoval všetkým, ktorí pomáhali pri realizácii projektu – poslancom obecného zastupiteľstva a dobrovoľníkom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava