Cestári opravia ďalšie cesty v kraji z peňazí, ktoré ušetrili pri verejnom obstarávaní

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 2. októbra 2020, 10:08

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja zaradili do zoznamu tohtoročných investícií 17 úsekov ciest, dva mosty a jeden priepust.

Zosunutý svah nadjazdu cestári opravili, spevnili ho kamenivom. (Autor: TTSK)

Trnavský samosprávny kraj opraví v tomto roku ďalších 17 úsekov ciest, ktoré pôvodne neboli zaradené do rozpočtu. Použije na ne 1,6 milióna eur, ktoré sa cestárom podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča podarilo ušetriť pri verejnom obstarávaní. V niektorých prípadoch znížila súťaž predpokladané ceny rekonštrukcií na polovicu. Príjmová ani výdavková časť rozpočtu sa zaradením nových investičných akcií nezmení.

O každú zákazku Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja sa v lete uchádzalo v priemere deväť stavebných firiem. Podľa Viskupiča to pri niektorých cenových ponukách vyzerá tak, že firmám ide skôr o udržanie zamestnanosti ako o zisk.

Opravené budú úseky ciest vo všetkých okresoch kraja. Do zoznamu sa dostala napríklad cesta Špačince – Dolné Dubové v okrese Trnava, niekoľko úsekov ciest v obci Prašník v okrese Piešťany, ďalej cesta Senica – Kunov či Skalica – Mokrý Háj. Okrem sedemnástich úsekov ciest sa do nového zoznamu investičných akcií dostali aj dve rekonštrukcie mostov a rekonštrukcia jedného priepustu pod cestou pri obci Tekolďany v okrese Hlohovec.

Spolu s pôvodne do rozpočtu zaradenými investíciami by podľa župana Jozefa Viskupiča malo byť do konca roku v Trnavskom samosprávnom kraji zrekonštruovaných približne 40 úsekov ciest II. a III. triedy.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav