Jedenásty Deň hrania s kyvadlami i ruskými kolkami

Elektrárňa Piešťany už po jedenásty raz privítala malých i veľkých počas Dňa hrania. Vo štvrtok 24. septembra sa hralo vo veľkej hale i v komunitnej záhrade. Nechýbali vedecké hračky, ale aj rôzne spoločenské hry.

(Autor: am)

S jedenástym pokračovaním podujatia sa Elektrárňa po druhý raz zapojila aj do osláv Dňa hrania v Slovenskej republike. V spolupráci s občianskym združením Vedecká hračka si lektori na štvrtkové popoludnie pripravili zábavné i vzdelávacie aktivity, ktoré podporujú kreatívnu hru a spoločné trávenie voľného času.

Mladší i starší vedátori mali možnosť porovnať rôzne druhy vedeckej hračky roka – kyvadla. Od skúmania menších modelov Newtonovho kyvadla cez veľký stolový model Galileovho kyvadla až po výrobu vlastného modelu Maxwellovho kyvadla zo starých CD-nosičov v tvorivých dielňach. Okrem toho mohli v interiéri preskúmať ďalšie fascinujúce hračky ako oddychujúci vtáčik, ktorý akoby levitoval, dotýkajúc sa prsta len zobáčikom, alebo si mohli nasadiť špiónske okuliare a pozorovať, čo sa deje za ich chrbtom. Nechýbal však ani metronóm či periskop.

Pre nadšencov spoločenských hier bola pripravená veľká požičovňa hier od výmyslu sveta, ktoré si mohli zahrať vo všetkých kútoch starej elektrárne. Dostupné boli hry pre veľkých i malých, takže zahrať sa mohol každý. V záhrade zožali úspech kyvadlové Ruské kolky, ktoré otestovali priestorovú orientáciu hráčov, či záhradný golf.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava