Do škôlok prijali takmer všetky trojročné deti

Počty detí, ktoré rodičia zapíšu do prvých ročníkov základných škôl a škôlok, sa od toho, koľko ratolestí napokon skutočne nastúpi do školského prostredia, mnohokrát líšia. Konečné čísla v Piešťanoch sú už v súčasnosti známe. S priaznivou situáciou sa stretli rodičia detí, ktoré tento rok dovŕšia tri roky.

(Autor: am)

Kým po minulé roky bol zápis do prvého ročníka základnej školy mimoriadnou udalosťou, na ktorú sa tešili celé rodiny, v roku 2020 bol tento prelomový moment v živote malého človeka poznačený koronakrízou. Namiesto rozhovoru s učiteľkou, počas ktorého budúci školáci ukazujú, či sú dostatočne zrelí na školskú dochádzku, na jar rodičia nosili do škôl iba ich rodné listy.

Do prvých ročníkov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta napokon nastúpilo 257 detí. Základná škola M. R. Štefánika privítala 48 prvákov, ZŠ Holubyho usadila do prváckych tried až 69 detí. Na ZŠ Mojmírova priviedli rodičia po prvý raz 46 detí, ZŠ Brezová navštevuje 70 prvákov a ZŠ F. E. Scherera vyučuje 24 žiakov prvého ročníka.

Do piešťanských materských škôl tento rok prijali 228 detí. Do MŠ Ružová a jej elokovaného pracoviska na A. Dubčeka prijali 34 detí, do MŠ F. E. Scherera zasa 37. Rovnako 37 detí nastúpi aj do MŠ 8. mája. Nových 56 škôlkarov navštevuje MŠ Valová a jej elokované pracoviská na Považskej a Detvianskej a napokon zostáva MŠ Staničná s elokovanými pracoviskami na Holubyho a v Zavretom kúte, kde prijali až 64 detí.

V MŠ F. E. Scherera je momentálne sedem voľných miest, v MŠ 8. mája zostali tri voľné miesta a v MŠ Valová jedno.

V Piešťanoch neprijali iba tri deti, ktoré v tomto roku dovŕšia tri roky, pričom dôvodom bolo, že buď mali bydlisko v inej obci, alebo rodičia neprijali miesto v inej škôlke, ako dieťa prihlásili. Do predškolských zariadení neprijali ani 22 detí, ktoré tri roky dovŕšia v roku 2021.

Nielen novoprijaté deti, ale aj ostatní školáci a škôlkari sa môžu tešiť na vynovené priestory. Podľa informácií z radnice sa momentálne ukončuje a je pred kolaudáciou rekonštrukcia školskej kuchyne na ZŠ F. E. Scherera, no v tejto škole sa pripravuje aj výmena okien v malej a veľkej telocvični. Okrem toho sa realizuje oprava strechy v MŠ Staničná, rekonštruujú sa aj zariadenia týkajúce sa dodávky teplej úžitkovej vody. V procese spracovania je i projekt na ZŠ M. R. Štefánika, kde plánujú rekonštruovať sklobetónovú stenu – obvodový plášť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína