Na Žihadielku sa po troch rokoch prehýnajú dosky

Obľúbené detské ihrisko Žihadielko, ktoré do Piešťan na Vážsku ulicu pribudlo v auguste 2017, si denne užívajú deti nielen z Floreátu a okolia, ale z celého mesta. Po troch rokoch však už vidno opotrebovanie – z jednej šmykľavky doska vypadla, na druhej sa prehýna.

Už pred mesiacom sa na stránke Odkaz pre starostu objavil podnet, že na malej šmykľavke je z podlahy vypadnutá latka, pričom do diery môže ľahko zapadnúť detská noha. Služby mesta Piešťany, ktoré ihrisko postavené obchodným reťazcom spravujú, situáciu ihneď vyriešili a vytvorili novú, bezpečnejšiu formu výplne podlahy.

Pozornému oku však neuniklo, že vyduté latky sa nachádzajú už aj na veľkej veži. Zospodu je vidno, ako sa prehýnajú smerom nadol, ak zaprší, hore sa drží kaluž vody.

Scenár s vypadnutím latky sa tak môže ľahko zopakovať, preto sme sa opýtali Služieb mesta Piešťany, či plánujú situáciu riešiť. O probléme vedia, ako nám priblížil vedúci strediska údržby Peter Fiala, ide o konštrukčne zlé riešenie od výrobcu: „Použitý profil na podlážku musí mať podporné miesta s menším rozostupom, aby nedochádzalo k prehnutiu.“ Jednotlivé latky tak, zdá sa, i v tomto prípade bude musieť nahradiť doska.

Podobný problém má podľa portálu Odkaz pre starostu aj Pezinok, keďže počas leta jeden z obyvateľov nahlásil prehnutie latiek i na tamojšom Žihadielku.

Ihrisko Žihadielko bolo v Piešťanoch slávnostne otvorené 19. augusta 2017 potom, čo zaň našinci hlasovali v ankete spoločnosti Lidl. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk. Deti sa môžu zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa nachádzajú aj lavičky a stojan na bicykle.

Hodnota jedného Lidl ihriska Žihadielka je 87-tisíc eur.

9 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 18. marca. Tento deň je Medzinárodným dňom planetárií. Meniny má Eduard.
  • 18.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 19.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 16. marca. V tento deň sa v Hronských Kosihoch v roku 1943 narodil a 21.11.2008 v Piešťanoch…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 19. marca 2024
Meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav