Hasičský týždeň v znamení nehôd a požiarov

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 30. septembra 2020, 00:01

Na Námestí SNP v Piešťanoch došlo v pondelok 21. septembra okolo poludnia k zrážke osobného auta s motocyklom. Pri nehode sa zranila jedna osoba. Hasiči jej poskytli prvú predlekársku pomoc, naložili ju na nosidlá a záchranári ju transportovali do nemocnice. Hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia.

Na Námestí SNP sa zrazilo osobné auto s motocyklom. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Vo stredu 23. septembra vypukol vo Veľkých Kostoľanoch požiar vo výrobni sirupov. Horel tlakový kotol a pritom sa rozlialo veľké množstvo sirupu. Zasahovali tu dobrovoľní hasiči z Veľkých Kostolian aj profesionálni z Piešťan. Obecní hasiči likvidovali požiar práškovými prístrojmi, Piešťanci nasadili útočný prúd. Bolo treba rozobrať strop, zlikvidovať sirup, čo unikol z PVC barelov do okolia, a majiteľ musí vymeniť kotol a elektroinštaláciu.

V ten istý deň okolo jednej popoludní hasičov zavolali na pomoc do bytu na Kupeckého ulicu v Piešťanoch. Pri dverách bola spadnutá osoba, ktorej lekár už len skonštatoval exitus.

V piatok 25. septembra popoludní sa v Borovciach zrazili dve osobné autá, nehoda sa zaobišla bez zranení. Hasiči iba poupratovali úlomky a zaparkovali vozidlá na blízke parkovisko.

V Ratnovciach v piatok podvečer došlo k čelnej zrážke dvoch osobných automobilov. Vodič Volkswagenu Golf ostal s vozidlom v poli, a keď tam hasiči prišli, poskytoval prvú pomoc vodičovi auta Opel Corsa. Oba jazdné pruhy boli neprejazdné. Záchranári naložili zraneného do sanitky a odviezli do nemocnice. Hasiči vykonali potrebné opatrenia a vytečené škodliviny zlikvidovali.

Potom, ako sa v mestskom parku konali historické dni, v nedeľu 27. septembra zapálil neznámy dobrák balíky slamy. Keď tam hasiči prišli, časť balíkov bola v plnom plameni, tie uhasili a slamu rozhrabali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava