Rúško bude od štvrtka 1. októbra povinné aj vonku

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo
  • 29. septembra 2020, 16:21

Opatrenie bude platné do odvolania.

(Autor: rk)

Rúško bude od štvrtka 1. októbra povinné aj vonku. Ako informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková, zavádza sa povinnosť nosiť rúško v exteriéri, ak sa človek nachádza od cudzej osoby bližšie ako dva metre. Opatrenie bude platné do odvolania.

Po novom sa rušia výnimky z nosenia rúšok pri deťoch pristupujúcich k prvému svätému prijímaniu aj pri účinkujúcich pri nakrúcaní audiovizuálneho diela alebo výrobe programu. Výnimka je zrušená aj pre žiakov pri konaní prijímacích skúšok, komisionálnych skúšok, jazykových skúšok, skúšok odbornej spôsobilosti na výkon povolania a pri ukončovaní výchovy a vzdelávania a pre poslucháčov pri konaní štátnych jazykových skúšok. Rúška musia nosiť aj zamestnanci, ktorí pracujú v spoločnom pracovnom priestore, ak sú od seba alebo od iných osôb vzdialení minimálne dva metre.

Učiteľom, odborným zamestnancom, stredoškolákom a žiakom druhého stupňa sa predlžuje povinnosť nosiť rúško v rámci vyučovania. Nosenie rúšok v triedach nie je povinné pre mladšie deti, ak ho však budú na tvári akceptovať, jeho nosenie ÚVZ odporúča. Nosenie rúšok je naďalej povinné aj pre pedagógov, odborných zamestnancov a všetkých žiakov v interiérových priestoroch s výnimkou pri stravovaní. Výnimku z nosenia rúšok majú žiaci so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín