PARKFOTO: Na stupni víťazov – Peter Seitler, Vojtech Hornák a junior Andrej Bolerázsky

  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Spravodajstvo
  • 27. septembra 2020, 10:03

Tridsaťosem vystavajúcich, 374 fotiek – to je bilancia 15.ročníka výstavy amatérskych fotografov z celého Slovenska – Parkfoto Piešťany. Mizerné počasie, ktoré po piatkových silných dažďoch neveštilo nič dobré sa v sobotu ako na objednávku umúdrilo. Finál jedinej plenérovej výstavy Slovenska sa už dial za slnečných lúčov. Stovky ľudí, čo na Parkfoto prišli už ani nemali štipce, aby mohli označiť ten svoj „naj“ snímok“.


Tu sú víťazi 15.ročníka PARKFOTO 2020 (Autor: parkfoto)

Piešťanci, ale aj obyvatelia z okolia sa mali možnosť stretnúť nielen s fotografickým umením, ale aj s autormi, takže mnohí sa dozvedali príbehy za akých okolností snímky vznikali. Nahliadli nielen do predstáv a stvárnených reálií, ale aj do mysle a života fotografov, ktorí v mestskom parku svoje najkrajšie a najhodnotnejšie fotky vystavili. „Je zaujímavé pozorovať ľudí, ako štipcujú a o čom sa rozpávajú, keď idú okolo mojich fotiek.  Načúvanie v tejto podobe nieje „špicľovanie“, ale ako sa kedysi hovorilo tí ľudia „nastavujú mi zrkadlo“ a takýmto spôsobom sa dozvedám aj užitočné informácie, ktoré som predtým zo žiadnych úst mojich lokálnych – zväčša rodinných kritikov  a priateľov nepočul,“ uviedol jeden z autorov.

Podvečer sa rozhodovalo. „Máme tu odbornú porotu, v ktorej sa nachádzajú naozaj vynikajúci profesionálni fotografi. Tí určia, ktoré zo snímok sú nielen technicky najlepšie zhotovené, ale majú aj ďalšie osobité vlastnosti,“ uviedol pre Piešťanský týždeň šéf výstavy, Emil Štefanka. Organizátori aj tento rok spočítali štipce, ktorými návštevníci výstavy označili svoje favoritné zábery. A tu sú výsledky. Nechýbali kytičky z Victorie Regie, spoločné fotky a spokojnosť i radosť z víťazstiev.

Fotogaléria. Autor Viera Dusíková/parkfoto



142 Shares

Najnovšie správy

Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 18. marca. Tento deň je Medzinárodným dňom planetárií. Meniny má Eduard.
  • 18.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 19.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 16. marca. V tento deň sa v Hronských Kosihoch v roku 1943 narodil a 21.11.2008 v Piešťanoch…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 19. marca 2024
Meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav