Pribudlo rekordných 419 prípadov, v okrese Piešťany žiadny

  • Spravodajstvo
  • 25. septembra 2020, 10:41

Slovensko má nový rekord v počte infikovaných koronavírusom, pribudlo ich 419. Premiér Igor Matovič to uviedol na sociálnej sieti. „Nerozvážnosť, ľahkovážnosť a egoizmus zvíťazili. Neustále útoky, spochybňovanie nebezpečnosti COVIDu, teatrálne ignorovanie opatrení, vysmievanie sa z tých, ktorí ich dodržujú … priniesli svoje výsledky. Výsledky ‚boja za slobodu‘, ktorý teraz slobodu zoberie všetkým,“ konštatoval.

(Autor: pixabay.com)

Predseda vlády podľa jeho slov veril, že ľudia si budú väčšiu slobodu vážiť a budú sa správať rozumne. „Bohužiaľ, sklamal som sa a evidentne sme zodpovednosť vo vlastných rukách neuniesli. Sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii … a dnes sme na jej počiatku. Počet pozitívnych prípadov raketovo rastie a keď si niekto myslí, že dovolím, aby nezodpovední ignoranti ohrozovali naďalej nevinných ľudí, tak nehrozí,“ dodal Matovič.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, vo štvrtok urobili laboratóriá 5 540 testov. Vyliečilo sa ďalších 58 ľudí, celkovo sa z ochorenia COVID-19 zotavilo už 4 036 pacientov. V nemocniciach je hospitalizovaných 160 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 125 z nich. Na JIS je 12 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje rovnako 12 pacientov.

V okrese Bratislava zaznamenali hygienici 54 nových prípadov nákazy koronavírusom. V okrese Námestovo pribudlo 45 infikovaných, v okrese Tvrdošín 26. Okres Nové Zámky eviduje 19 testov s pozitívnym výsledkom, okresy Skalica a Trnava po 15, okresy Prievidza a Komárno po 14. V okrese Spišská Nová Ves potvrdili 13 prípadov, po 11 v okresoch Banská Bystrica a Košice. Desať nakazených majú okresy Prešov, Senec, Topoľčany a Trenčín, deväť okresy Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš. Okresy Sabinov a Stará Ľubovňa majú po osem infikovaných, okres Humenné sedem, okresy Ilava, Nitra, Pezinok a Poprad po šesť a okresy Bardejov, Senica a Trebišov po päť.

Štyri prípady boli v okresoch Snina a Žilina, po tri prípady v okresoch Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Dunajská Streda, Hlohovec, Malacky, Michalovce, Myjava, Partizánske, Sobrance a Žiar nad Hronom. Po dva prípady mali okresy Čadca, Kežmarok, Martin, Šaľa a Žarnovica, jeden prípad zaznamenali okresy Bytča, Detva, Galanta, Levoča, Lučenec, Považská Bystrica, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Ružomberok, Trenčianske Teplice, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou a Zvolen. Je medzi nimi 224 žien a 195 mužov, sú vo veku od 1 do 92 rokov.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí na Slovensku doteraz je 8 048, od začiatku vypuknutia ochorenia sa už urobilo takmer 434-tisíc laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 je 41. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 3 971.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel