Fotogaléria: Tretia nočná cyklojazda mala veľký úspech

Európsky týždeň mobility v Piešťanoch vyvrcholil nočnou cyklojazdou. V utorok 22. septembra vyšlo počasie na výbornú, čo určite prispelo k tomu, že ulice kúpeľného mesta prišlo bielymi a červenými svetlami rozsvietiť poriadne veľa cyklistov a kolobežkárov.

Foto: am

I keď bol štart pelotónu naplánovaný na 20. hodinu, cyklisti sa pred Domom umenia, kde sa nachádzal tentoraz štart, začali schádzať už o hodinu skôr. Rovnako sa na mieste stretli i štátni a mestskí policajti, ktorí akciu pomáhali zabezpečovať. Účastníci sa pred štartom zapísali do prezenčnej listiny a každé dieťa dostalo i čokoládku a bicyklové svetlo.

Chvíľu pred plánovaným štartom sa na schody Domu umenia postavil primátor Piešťan Peter Jančovič. Prítomným poďakoval za účasť a vyzval ich, aby jazdili iba po pravej strane vozovky a dávali si pozor, nech sa nikomu nič nestane. „Chcem vám poďakovať, že spolu ideme spoznávať nočné Piešťany zo sediel bicylov tak, ako je to pre Piešťancov typické,“ povedal primátor, poprial účastníkom krásny zážitok a privítal riaditeľku Domu umenia Editu Bjeloševičovú. Cyklistov privítala, taktiež im popriala bezpečnú jazdu a pridala aj niekoľko informácií o Dome umenia, odštartovanej jubilejnej 40. sezóne a architektovi budovy Ferdinandovi Milučkom.

Potom už sa účastníci postavili na pomyselný štart, teda za pripravené policajné vozidlo. Trasa viedla okolo hotela Slovan, cez Nálepkovu ulicu, okružné križovatky po Ulici A. Dubčeka, odtiaľ po Vážskej až na lodenicu. Pelotón sa po Rekreačnej ulici dostal na Hlbokú, okolo zimného štadióna prešiel na Dlhú ulicu, ďalej okolo mestskej knižnice, cez Sládkovičovu, Meštiansku, Radlinského, Kuzmányho, až napokon cez mestský park naspäť k Domu umenia. Na konci pelotónu šlo vozidlo Piešťanského užitočného kolesa, ktoré bolo pripravené vymeniť bicykel komukoľvek, kto sa stretol s defektom či spadnutou retiazkou. Do cieľa tak mohli doraziť všetci.

Druhá tohtoročná a tretia nočná cyklojazda vôbec mala opäť veľký úspech a určite sa tak môžeme tešiť aj na tú štvrtú.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila