Falošná správa o deťoch v sanitkách v Piešťanoch

Aktuálne sa na Facebooku šíri informácia od profilu s menom „Zuzana Rackova“ v skupine „Som proti povinnému očkovaniu !!! INICIATÍVA KOŠICE“, v ktorej sa tvrdí, že kvôli rúškam odpadli dve deti v škole v Piešťanoch a museli ich odviesť sanitky. V samotnom statuse nie je spomenutý žiadny zdroj a ten nebol doplnený ani po výzvach od ľudí v komentároch.

(Autor: FB MZ SR)

Ministerstvo zdravotníctva sa preto obrátilo na nemocnicu Alexandra Wintera v Piešťanoch, kde im obratom potvrdili, že žiadny podobný prípad za posledné obdobie neevidujú ani na urgentnom príjme, ani na detskom oddelení.

Okrem toho, že je táto informácia nepravdivá, pravdepodobne je falošný aj profil „Zuzana Rackova“. Podobné metódy sa na sociálnych sieťach používajú na systematickú manipuláciu s verejnou mienkou.

„O týchto témach aktívne komunikujeme s predstaviteľmi Facebooku a žiadame od nich, aby v podobných prípadoch zasiahli,“ uvádza na sociálnej sieti ministerstvo zdravotníctva.

Najlepšia obrana však bude, keď sa naučíme neveriť každej hlúposti, ktorá sa objaví na sociálnych sieťach.

Zdroj: FB MZ SR

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava