Bakuľový pochod aj s hodom papeku na zajaca

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo / Ostatné športy / Región
  • 19. septembra 2020, 21:08

Vynikajúca atmosféra, opekačka, hry v prírode, voda aj proseco – to všetko čakalo v cieli turistov, ktorým sa nelenilo, zdvihli zadok a zašliapali si na Výtoky, kde bol ako už tradične cieľ Bakuľového pochodu. Tento rok už 41. ročníka akcie, ktorú zastrešuje TJ Bezovec-Piešťany.


Účastníci 41. ročníka Bakuľového pochodu. (Autor: Vlado Kobelovský)

Najkrajšiu bakuľu vyzdobil počas túry tatino dvojročnej Terezky Melicherovej z Nového Mesta nad Váhom. Práve ona sa zároveň stala najmladšou účastníčkou pochodu. Najstaršou – ktorá sa len hrala na krívajúcu pri preberaní diplomu, bola Jarmila Hurtíková z Piešťan.

Najkrajšiu bakuľu mala Terezka Melicherová (v strede). Foto Viera Dusíková

Piešťanskí turisti pod vedením Ladislava Bábika pripravili deťom aj dospelákom v cieli hry. Šípky vyhrala Hanka Sedláková, vrh kladou Jozef Prištic, najšikovnejšia na opičej dráhe bola Zara Valentovičová a hod papekom na zajaca šiel tiež najlepšie tejto dievčine.

Ani Sokolovčania sa nenechali zahanbiť. Foto Viera Dusíková

„Prišiel som sem z Brezovej pod Bradlom, Piešťancom som dal prednosť pred Žitnoostrovským pochodom v Dunajskej Strede,“ uviedol organizátor pochodu Brezofská špacírka Ján Sládek z Brezovej pod Bradlom. A aj keď tento turista dáva prednosť dlhším trasám, na Výtoky mu stačilo desať kilometrov a bol na výsosť spokojný.

„My sme tu siedmi statoční, čo sme na Výtoky prišli z Nitrianskej Blatnice,“ hrdil sa hovorca ďalšej partie turistov, ktorá bola zložená prevažne z Piešťancov. Nechýbal v nej Jaro Kostelný, Vierka Sláviková a ďalší piati.

Ján Sládek prišiel na pochod z Brezovej pod Bradlom. Do Piešťan autom a potom pešky. Foto (vd)

Bakuľový pochod absolvovali mnohé mladé rodiny, so sebou si priniesli bakule čo našli po ceste, niektoré si dozdobili, skrášlili. Organizátori víťazom odovzdali vecné ceny, nechýbal cukrík či iná sladkosť a samozrejme – diplom. Popri odovzdávaní cien či prezentácii si mohli účastníci 41. ročníka Bakuľového pochodu prezrieť výstavku fotografií z dnes už historických pochodov. Na fotkách nechýbal Jaro Mihálik so svojou manželkou , Cíbik s vnukmi Kubkom a Maťkom, Iveta Gonová, rodená Šarvaicová, Puščo, Jaro Kostelný, Jaro Böhm, Laco Komadel, Libor Gardoň a desiatky či stovky ďalších.

História: Libor Gardoň (vľavo) a vedľa neho Tibor Zsolnay (Cíbik). reprofoto vd
Cíbik s vnukmi Kubkom a Maťkom Zsolnayovcami.reprofoto vd

Všetci v ten deň nešli pešo. Partia oklolo Muchy si cestu troška zjednodušila jazdou na bicykli. To preto, že sa im šliapať veľmi nechcelo – iba ak do pedálov. Ale stálo to zato! Horám zdar a turistike zvlášť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava