Sedem samospráv chce realizovať výstavbu cyklochodníka z Piešťan až do Čachtíc

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 18. septembra 2020, 07:57

Ďalšia dobrá správa pre okolitý región aj kúpeľné mesto. Sedem starostov obcí a primátor mesta Piešťany sú pripravení písomne potvrdiť iniciatívu, vybudovať cyklotrasu z Piešťan cez obce Veľké Orvište, Bašovce, Pobedim, Podolie, Častkovce až do sídla „krvavej“ grófky, do Čachtíc. Táto trasa by sa tak po cyklotrase do Vrbového mohla stať ďalšou cykloatrakciou v regióne. Okrem iného by aj prepojila bezpečnou cestičkou obyvateľov šiestich obcí s kúpeľným mestom.

Cyklotrasa by mala z Piešťan až do Čachtíc viesť popri riečke Dubová. (Autor: google.sk/maps)

Ako potvrdenie seriózneho záujmu o vybudovanie tejto cyklotrasy sa v pondelok v poobedňajších hodinách stretnú všetci zainteresovaní starostovia a piešťanský primátor k podpisu memoranda.

Za celým projektom sa skrýva hlavný iniciátor tejto aktivity, Juraj Šiška. „Pred rokom sme začínali z úplnej nuly. Bol to len nápad a dnes sme pri podpise memoranda,“ vysvetlil nám s nepopierateľným nadšením v hlase Orvišťan Juraj Šiška.

Trasa cyklocesty by mala od Piešťan až po Čachtice lemovať najmä brehy potoku Dubová. „Chcem sa tým v čo najväčšej miere vyhnúť pretínaniu súkromných pozemkov, čo by pri ich výkupe mohol byť veľký problém,“ vysvetlil nám J. Šiška.

Trasa by podľa zámeru mala v Piešťanoch začínať napojením sa na už naprojektovaný zámer výstavby cyklochodníka popri Dubovej pri Bille na Žilinskej ceste. Pokračovať by mala cez ulicu Vodárenskú až na Orviskú cestu smerom k bývalým štátnym majetkom v mestskej časti Nový Dvor. Od Nového Dvora bude plánovaná cyklocesta pokračovať ďalej popri Dubovej, podjazdom popod diaľnicu, ktorý už v súčasnej dobe reálne jestvuje až do Veľkého Orvišťa. Odtiaľ naďalej popri Dubovej do Bašoviec, Pobedima, Podolia cez Častkovce až do Čachtíc.

Tento zámer budú v pondelok popoludní verejne deklarovať siedmi zástupcovia dotknutých samospráv za účelom podpísania Memoranda o spolupráci pri aktivitách, ktoré budú viesť k výstavbe cyklotrasy vedúcej z mesta Piešťany do obce Čachtice.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav