Školáci z Dechtíc sa učia z domu, dvaja žiaci majú pozitívny test

  • Školy
  • 16. septembra 2020, 09:23

V preventívnej domácej karanténe je okrem žiakov druhého stupňa aj osem učiteľov zo štrnástich, doma preto musia zostať aj tie triedy, kde koronavírus zaznamenaný nebol. Žiaci však voľno nemajú, učitelia v karanténe ich učia online z domu.

(Autor: pixabay.com)

Žiaci druhého stupňa Základnej školy s materskou školou v Dechticiach v okrese Trnava sa tento týždeň učia z domu. Žiaci 5. a 9. ročníka až do odvolania, žiaci 6., 7. a 8. ročníka zatiaľ do konca týždňa. Ide o preventívne opatrenie, ktoré bolo prijaté pre potvrdený koronavírus u dvoch žiakov piateho a deviateho ročníka. Akou formou bude prebiehať vyučovanie od budúceho týždňa oznámi škola neskôr. Počet prípadov ochorenia v okrese Trnava v ostatných dňoch stúpa, za pondelok pribudlo 16 nových.

Podľa riaditeľky dechtickej školy Svetlany Zacharovej preventívnu karanténu v 5. a 9. ročníku nariadil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave. Žiaci ďalších ročníkov druhého stupňa musia zostať doma pre nedostatok učiteľov, pretože až osem zo štrnástich má takisto nariadenú domácu karanténu. Školáci napriek tomu nebudú mať voľno, učitelia v karanténe ich budú vzdelávať online. Vybraní piataci a deviataci budú testovaní na koronavírus.

Škola podľa starostu Dechtíc Karola Zachara od začiatku školského roka dodržiava všetky nariadenia hygienikov, žiaci prvého a druhého stupňa majú oddelené vstupy, platí aj zákaz vstupu rodičov do priestorov školy a ďalšie opatrenia.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava