Lístky na autobus sú zároveň vstupenkou do divadla, múzea alebo galérie

  • Kraj
  • 16. septembra 2020, 10:25

Trnavský samosprávny kraj sa zapája do Európskeho týždňa mobility, spopularizovať chce verejnú autobusovú dopravu.

V poslednej miestnosti Balneologického múzea I. Wintera nájdete zariadenie zo Štefánikovho rodného domu. (Autor: am)

Cestovné lístky z prímestských autobusov v Trnavskom samosprávnom kraji môžu cestujúci použiť ako vstupenky do kultúrnych inštitúcií kraja. Platí to pre lístky kúpené od 16. do 22. septembra, tie je potom možné až do 16. októbra použiť na voľný vstup do Divadla Jána Palárika v Trnave, do šiestich múzeí alebo dvoch galérií v kraji. Trnavská župa sa aj týmto spôsobom zapojí do Európskeho týždňa mobility. V utorok 22. septembra, počas Dňa bez áut, budú môcť ľudia cestovať prímestskými autobusmi zadarmo, ak sa preukážu vodičským preukazom.

„Rozvoj ekologických a nemotorových foriem dopravy je jedna z našich najväčších župných i globálnych výziev. Darí sa nám zavádzať inovácie vo verejnej autobusovej doprave, čím prispievame k jej zatraktívňovaniu. Ľudia si obľúbili a využívajú najmä službu Autobus na zavolanie či rodinný cestovný lístok za symbolické jedno euro. Mimoriadne ma teší, že naše tradičné zapojenie sa do Európskeho týždňa mobility je po prvýkrát prepojené s kultúrnym vyžitím,“ povedal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Cieľom Trnavskej župy je znižovať nepriaznivé vplyvy dopravy na životné prostredie, preto v rámci aktivít Európskeho týždňa mobility popularizuje medzi verejnosťou verejnú autobusovú dopravu.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava